vrijdag 17 juni 2022

Eindje AAN | Walk the Walk - opening

Foto expositie Fellenoord

In het kader van de revitalisering van het Eindhovense amateurkunstveld in Coronatijd heeft CKE Eindje AAN geïnitieerd. Door Eindje AAN zetten we de amateurkunst in de spotlight en gebruiken we de stad als podium voor verschillende mooie activiteiten, waar iedereen van kan genieten.

Amateurfotografen bekleden voetgangers- en fietbrug

Een van de projecten van Eindje aan is 'Walk the Walk', waarmee we de zichtbaarheid van de Eindhovense amateurfotografen willen vergroten. Voor dit project heeft de gemeente Eindhoven de voetgangers- en fietsbrug in het Fellenoordgebied ter beschikking gesteld. De betonnen borders van deze brug mogen aan weerszijde bekleed worden met zo'n 100 foto’s, gemaakt door amateurfotografen. Alle Eindhovense amateurfotografen kregen via dit project de kans om gratis deel te nemen aan een fotografieworkshop o.l.v. fotograaf en CKE-docent Roberto Bogers.


Feestelijke opening expositie Fellenoord

Tijdens deze workshop kregen zij de opdracht kregen om bewegende voeten van zoveel mogelijk Eindhovenaren vast te leggen. De diversiteit op te zoeken: Voeten in allerlei soorten en maten, met schoenen, sneakers, hoge hakken, of slippers. Maar wél allemaal dezelfde richting in en in zwart-wit, zodat ze een gevoel van beweging en eenheid creëren. Op vrijdag 17 juni, om half 5, wordt het uiteindelijke resultaat getoond tijdens een feestelijke opening. Deze opening is in eerste instantie bedoeld voor de deelnemers, maar vrij toegankelijk voor iedereen.
 

Van tunnel naar kunstwerk

Vanaf 16 juni begint de Eindhovense kunstenaar Hanneke Wetzer met het beschilderen van de aanliggende tunnel in opdracht van de gemeente Eindhoven in het kader van 'Tunnelvisie': Als een tunnel of viaduct na verloop van jaren groot onderhoud nodig heeft, wordt deze opgeknapt door middel van street art. Zo veranderen de tunnels in grote kunstwerken die met hun uitstraling een positief effect op de omgeving hebben. https://www.eindhoven.nl/stad-en-wonen/stad/tunnelvisie Het kunstwerk dat Hanneke aanbrengt is geïnspireerd op de voeten van 'Walk the walk' en het werk in wording is te zien tijdens de opening

Eindje AAN | Walk the Walk - opening