vrijdag 15 juli 2022

Eerste Cultureel kinderfeest bij Basisschool De Troubadour

"Een nieuwe traditie is geboren!"

Op vrijdag 15 juli 2022 vierde basisschool de Troubadour “Het Cultureel Kinderfeest”. Een initiatief van de leerlingenraad. 

Het eerste Cultureel Kinderfeest was een groot succes! In de middag konden de leerlingen workshops volgen uit diverse landen. Zo stond er bijvoorbeeld een Marokkaanse theeceremonie op het programma. Konden kinderen Spaans, Turks of Marokkaans leren koken. Werden er Delfsblauwe bordjes versierd. Leerden kinderen capoeira, werden handen versierd met henna of werd door een ouder uit Rusland tekenles gegeven. 

CKE ondersteunde de school in het organiseren van enkele van deze creatieve workshops. Na schooltijd stonden diverse optredens op het programma en konden mensen haren in laten vlechten en hapjes proeven. Een enorme opkomst van ouders én buurtbewoners die uitgenodigd waren om te komen kijken maakte de dag compleet. Op het schoolplein werden de ouders en buurtbewoners op een creatieve manier bevraagd naar hun talenten. Ook werd gevraagd of zij volgend jaar zelf een culturele activiteit willen begeleiden/organiseren. 

Dankzij de leerlingenraad is een nieuwe traditie geboren om op school de verschillende culturen jaarlijks te gaan vieren tijdens “Het Cultureel Kinderfeest”!

Eerste Cultureel kinderfeest bij Basisschool De Troubadour