zondag 2 april 2023

Dag van de Amateurkunst

Voor en door amateurkunstenaars

Dé dag voor & door amateurkunstenaars. Dat is de Dag van de Amateurkunst. Dit jaar vindt 'ie plaats op zondag 2 april bij CKE. Op die dag krijg jij als amateurkunstenaar de kans om jezelf in de spotlight te zetten. Of je nu graag danst, toneelspeelt, muziek maakt, zingt of kunstzinnig bezig bent. Jij kan jouw talenten showen aan het publiek! Als bezoeker kun je tussen 11.00 en 17.00 uur langskomen en genieten van optredens, exposities en presentaties. Bij zijn? Toegang is gratis. Zet zondag 2 april dus alvast in je agenda!  

  • Voor wie: amateurkunstenaars én liefhebbers van kunst, muziek, dans of toneel 
  • Wanneer: zondag 2 april, van 11.00 tot 17.00 uur  
  • Waar: CKE Eindhoven  
  • Toegang: gratis  

Highlights van de dag 

Bewonder de expositie van Yvette den Brok, een kunstenares met een spierziekte die op een bijzondere wijze tekent. Ook maken de lichtkunstenaars van 3Beam een lichtobject dat beweegt op (live) muziek.  

Zelf aan de slag?  

Dat kan ook! Doe mee met de workshops en fotowedstrijd van EriCamera. Maak jouw eigen versie van de beroemde ‘Nachtwacht’. Volg een workshop Japanse vouwkunst (origami) of ontdek wat improvisatietheater met jou doet tijdens de workshop van Theatergroep Holy Spot (Engelstalig).  Het volledige programma volgt binnenkort. 

Onderdeel van het Bruisweekend 

De Dag van de Amateurkunst is onderdeel van het Bruisweekend, van 31 maart t/m 2 april. Tijdens dit Bruisweekend bruist het nóg meer dan je gewend bent bij CKE. Heel het weekend is er van alles te beleven en te doen. Zo zijn er diverse muziekoptredens, exposities en kun je meedoen met diverse creatieve workshops. Lees meer over dit Bruisweekend >  

Terugblik Dag van de Amateurkunst 2022

De vorige dag van de Amateurkunst was op zondag 3 april 2022. Bekijk hieronder de compilatie van deze geslaagde dag.