De Fietstunnel naar de Kruisstraat is de drukste fietstunnel van Eindhoven. Het kortste stukje - de regenboogtunnel - is een feest van kleur. Het langste stuk is behoorlijk kaal. Er hangen wat kindertekeningen, foto’s in zwart en bruin waarop je kunt zien hoe Oud-Woensel er vroeger uitzag. De rest is leeg, maar dat gaat veranderen!

De foto’s van vroeger blijven hangen. Ze worden aangevuld met foto’s, plaatjes en kleur. De nieuwe afbeeldingen gaan nog steeds over Oud-Woensel. Maar dan wel over Oud Woensel anno 2018.

Dit gaat er gebeuren: vormgever Marnix Oosterwelder gaat met zes of zeven groepjes mensen uit Oud Woensel praten. Die groepen zijn heel verschillend. Ze zijn oud of jong, ze wonen of werken hier, ze komen uit Hemelrijken, Gildebuurt, Vredesplein en andere delen van de wijk. Elk groepje geeft aan wat volgens hen de trots van de wijk is. Marnix maakt er een groot stripverhaal van. Die strip wordt op folie geprint en in september op de tegels geplakt. Het resultaat: een muur waarop elke voorbijganger kan zien wat Oud-Woensel bijzonder maakt. We hebben er een passende naam bij bedacht: de Poort van Oud Woensel. Onderstaande artist impression geeft een idee van hoe het eruit gaat zien.

De feestelijke opening is op zondag 7 oktober 2018. Meer informatie volgt t.z.t.

De Poort van Oud Woensel wordt georganiseerd door CKE, samen met heel veel partners in de wijk. Het Eindhovens Dagblad schreef er een artikel over.

Voor de financiering zorgen Vereniging Oud Woensel, Bewonersinitiatief Gildenbuurt, de gemeente Eindhoven, Provincie Noord Brabant en CKE.