dinsdag 19 december 2023

Cultuurparticipatie projecten van 2023

Laten we terugblikken

Langzamerhand zetten we een punt achter 2023. Maar niet voordat we terug hebben geblikt op een aantal mooie cultuurparticipatie-projecten van afgelopen jaar!

❤️ Kunstroute: Alles voor de Liefde | Deze kunstroute vertelde 7 hartverwarmende verhalen van buurtbewoners uit de Eindhovense buurten Kronehoef, Rapenland en Mensfort. Samen brachten zij een eerbetoon aan liefde, creativiteit en saamhorigheid. In de vorm van prachtige kunstwerken en activiteiten. Foto door: Bea Straver.

👨🏻‍🎨 Expo: De Nacht Wacht | In de reizende expositie ‘De Nacht Wacht’ verbeeldden verschillende Eindhovenaren hun antwoord op de vraag: wat gebeurt er als ‘de nacht wacht’? Zij maakten 7 eigentijdse silhouetten van Rembrandts beroemde Nachtwacht. Foto door: Roberto Bogers.

🎃 Halloween Theaterspektakel Was jij erbij, bij dé theatrale spooktocht in het stationsgebied van Eindhoven? Het was een fantastische avond, met 100 figuranten en zo'n 1000 bezoekers. De spookroute ging over ‘De Legende van de Verminkte Buschauffeur’ en zat bomvol theater, zang, dans, muziek en beeldende kunst. Foto door: Bea Straver.

🎉 Kruisstraat Original Festival | Op 25 augustus vond hét leukste zomerfestival van Eindhoven plaats: Kruisstraat Original festival. Met livemuziek, straattheater, een grote stormbaan, allerlei kinderactiviteiten én heerlijke gerechten die de Kruisstraat te bieden heeft. Wat een feest!