zaterdag 5 november 2022

Concert CoMA Eindhoven en Modelo62

Together#6 voor musici en publiek

Op zaterdag 5 november geven CoMA Eindhoven en Modelo62 een concert in het Centrum voor de Kunsten aan de Pastoor Petersstraat in Eindhoven. Het optreden van de twee ensembles voor hedendaagse muziek begint om 20.00 uur en de entree bedraagt € 10,00 (€ 7,50 voor studenten).

CoMA Eindhoven en Modelo62 voeren samen de compositie Together#6 uit. Together#6 is een collectieve compositie voor musici en publiek, geïnitieerd door Alison Isadora. Deze Nieuw-Zeelandse componist maakte een format dat op de middag vóór het concert door de musici zelf wordt ingevuld en ’s avonds wordt uitgevoerd. Het project doorbreekt de grens tussen componist en uitvoerende musici. Het publiek krijgt een partituur uitgereikt, wat een andere manier van luisteren stimuleert.

Alison Isadora is uitvoerend componist en pedagoog en verblijft sinds 1986 in Nederland. Ze studeerde politieke filosofie en muziek in Wellington (NZ), viool bij Vera Beths en compositie bij Gilius van Bergeijk en Theo Loevendie. De laatste jaren onderzoekt ze vooral de mogelijkheden om muziek te verbinden met andere disciplines, waarbij storytelling en participatie belangrijke elementen vormen. CoMA Eindhoven is een amateurensemble voor hedendaagse muziek en bestaat sinds 2018. Modelo62 is een professioneel ensemble uit Den Haag. Het orkest specialiseert zich in interdisciplinaire projecten met dans, video en installaties. Modelo62 werkt nauw samen met componisten bij de ontwikkeling van muziektheater, opera en instrumentale muziek.
 

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa. Reserveren kan op info@comaeindhoven.nl

Concert CoMA Eindhoven en Modelo62