donderdag 29 september 2022

CKE intermediair voor Volwassenenfonds

Financiële steun voor culturele activiteiten

Meedoen aan cultuur- en sportactiviteiten moet voor iedereen mogelijk zijn. Ook voor mensen met een laag inkomen. Daarom heeft de gemeente Eindhoven zich aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het Volwassenenfonds helpt mensen die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan cultuur of sport met een financiële bijdrage. Aanvragen voor het fonds kun je indienen via alle Eindhovense Intermediairs, waaronder CKE.  

Intermediair cultuur

Lars van Asten (cultuuraanjager) is vanuit CKE de intermediair Volwassenenfonds voor Cultuur. Je kunt bij hem terecht voor een aanvraag of vragen over de mogelijkheden: cultuuraanjagers@cke.nl. Lars is enthousiast over zijn nieuwe rol als intermediair:

“Creatief bezig zijn geeft de dag kleur! Het Volwassenenfonds in Eindhoven geeft mensen met een kleine portemonnee de kans om cultuur te beoefenen en mee te doen aan culturele activiteiten. Als intermediair van het Volwassenenfonds verbind ik mensen aan cultuuraanbieders in de stad. Ik ben gemotiveerd om te helpen, drempels weg te nemen en daarmee mensen met een laag inkomen te verbinden aan een creatieve hobby. Mooi dat het Volwassenenfonds het mogelijk maakt dat meer Eindhovenaren kunnen gaan maken, spelen, schilderen, dansen, zingen, acteren en uitproberen.”  

Hoe het werkt

Ben je of ken je iemand die wil meedoen aan een creatieve activiteit, maar is daar geen geld voor? Dan kun je contact opnemen voor een afspraak via cultuuraanjagers@cke.nl. Samen met de intermediair doe je de aanvraag. Hiervoor heb je een ingevulde deelnemerskaart nodig. Kom je er niet uit, vraag dan de intermediair om hulp.  

Je kunt een aanvraag doen als je al precies weet wat je wil. Maar ook als je nog geen idee hebt wat de mogelijkheden zijn. Vanuit CKE helpen we bij cultuuraanvragen (bij CKE of ergens anders in Eindhoven). Past een sportieve activiteit toch beter bij je, dan verwijzen we door naar een sport-intermediair.

Spelregels Volwassenenfonds

Voor steun vanuit het Volwassenenfonds moet je 18 jaar of ouder zijn. Je inkomen is maximaal 120% van het minimuminkomen. Voor culturele activiteiten is de jaarlijkse bijdrage maximaal € 400. Voor sport wordt maximaal € 250 vergoed. Op de website van het Volwassenenfonds vind je de spelregels voor deelname en een deelnemerskaart. Ook staat daar een overzicht van alle intermediairs in Eindhoven.  

Mogelijkheden voor financiële ondersteuning 

Als jij of jouw kind(eren) om financiële redenen geen gebruik kunnen maken van het aanbod van CKE, zijn er verschillende mogelijkheden voor ondersteuning. Wil je meer weten over de mogelijkheden bij CKE? Kijk dan op www.cke.nl/korting  

CKE intermediair voor Volwassenenfonds