Bewegen heeft een positief effect op je brein. Dat blijkt uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken. Daarom biedt CKE ‘Dansen met Parkinson’: danslessen voor mensen met de diagnose ziekte van Parkinson.  Ook mensen met een andere diagnose ( MS, NAH, Reuma, beginnende dementie, etc.) kunnen aansluiten. Tot nu toe waren deze lessen vooral gericht op ouderen, maar dit najaar starten we ook met Balans door Dans voor mensen van 35 tot 60 jaar (yoppers). 

Dansles voor mensen met Parkinson, MS, reuma of Niet Aangeboren Hersenletsel

De methode achter Balans door Dans is ontwikkeld in New York. Plezier beleven in het actief bezig zijn met dans en muziek staat centraal. De 8 lessen hebben allemaal een ander thema zoals coördinatie, balans, kracht, en flow. Het ontwikkelen en verfijnen van jouw individuele manier van bewegen staat centraal. Soms zitten, soms staand, soms bewegen door de ruimte. Maar altijd met aandacht voor jou. Na de les is er ruimte en tijd voor samenzijn en napraten onder genot van koffie en thee.

Wil je eerst een online proefles volgen?

Dat kan! Je kunt een vrijblijvende proefles aanvragen via info@cke.nl onder vermelding van: online proefles Balans door Dans (35 tot 60). Je krijgt dan een filmpje met een les die je kunt doen waar en wanneer het jou uitkomt. Na de zomer zijn de lessen gewoon in ons gebouw en kan je daar ook een live proefles volgen. Schrijf je in voor de cursus of een proefles op locatie.

 

 

Over de docent

De lessen Balans door Dans worden gegeven door Sacha van der Graaf, dansdocent bij CKE. Zij heeft zich gespecialiseerd in dans voor mensen met Parkinson en zet haar passie in voor de optimale begeleiding van deelnemers. 

Informatie voor (zorg)professionals

Heb je interesse in onze lessen op uw (zorg)locatie? Neem contact op Sascha van der Graaf (sacha.vandergraaf@cke.nl).

Partners

Vitalis WoonZorg Groep
Archipel Zorggroep
Dance for PD, New York
People Dancing, Leicester
Maïté Guérin, Care to Dance
Parkinson Café Eindhoven

Met dank aan de Gemeente Eindhoven.