Dag van de Amateurkunst 3 april & speciale online editie 30 januari

Dag van de Amateurkunst: een dag voor en door amateurkunstenaars 

CKE, huis voor amateurkunst en cultuureducatie in Eindhoven, organiseert samen met de Eindhovense Korenfederatie, de Bond van Eindhovense Muziekgezelschappen en Theatergroep Dulcinea voor de derde keer de Dag van de Amateurkunst: een dag voor en door amateurkunstenaars. 

Zondag 3 april 2022

Alles begint met kijken en geloven dat het kan, zie jij het ook al voor je? De Dag van de Amateurkunst waarbij we fysiek weer samen spelen, samen beleven en elkaar inspireren, zal plaats vinden op zondag 3 april 2022! Als bezoeker maak je op deze dag kennis met wat Eindhoven te bieden heeft op het gebied van amateurkunst. Zet je hem alvast in je agenda?

Speciale online editie op 30 januari 2022

Creatief, uitdagend en verbindend, dat is CKE! Daarom laten we deze dag niet zomaar aan ons voorbij gaan en organiseert CKE samen met stichting Mexpo een speciale online editie, voor iedereen die geïnteresseerd is in amateurkunst of liefhebber is van kunst en cultuur

Schakel in tussen 13.00 en 17.00 via www.cke.nl/dvda22. Via livestream aangeboden door stichting Mexpo en CKE kun je genieten van de CKE-jazz band, meedoen aan verschillende workshops en zelfs een tentoonstelling of uitvoering bekijken. En dat allemaal online, omdat we samen kijken naar wat wel kan. Je kunt in en uit schakelen wanneer je wil gedurende het programma maar ook helemaal van het begin tot het eind kijken.

Schakel jij ook in op zondag 30 januari?

 

Hier vind je op zondag 30 januari 2022 de livestream link.

Programma 30 januari 2022*

Presentatie Tom Hamers
Streaming: Stichting Mexpo, Sjaak Thomassen en Justus Janssen
 

13.00 uur  | Opening door host Tom Hamers

Gedurende de livestream zijn er optredens van de CKE-jazzband met Anne Stockman, Martijn Soeterbroek, Arno Aerts en Frans Jozeph van Riel. We nemen een kijkje achter de schermen bij een theater-act, je hoort meer over het nieuwe amateurkunstproject Eindje AAN, je beleeft een theater- en danspresentatie van de Kunstklas St Joriscollege en je krijgt een demonstratie en rondleiding door de expo zeefdrukkunst. Als je dit zo allemaal hebt gezien, wil je vast ook zelf aan de slag. Goed nieuws: dat kan! Neem dan interactief deel aan een van de twee workshops:  

  • 13.45 uur         Workshop Tekenen "Bekende voorwerpen die gaan leven” door Marian Bakens

  • 15.15 uur         Workshop “Je eerste drumritme” door Martijn Soeterbroek

Beide workshops kun je bekijken gedurende de livestream. Als je interactief mee wil doen, log dan in via MS Teams en op een groot scherm tijdens de livestream kun je je kunsten vertonen. De link voor MS Teams wordt uiterlijk donderdag 27 januari 2022 hier gepubliceerd.

 

17.00 uur  |  Afsluiting speciale online editie Dag van de Amateurkunst 

Het programma wordt mede vormgegeven door en in samenwerking met o.a. Anne Stockman, Arno Aerts, Frans Jozeph van Riel, Ingrid Simons, Karin van Dijk, Marian Bakens, Martijn Soeterbroek, Odile Wyers, Tom Hamers, Stichting Mexpo, Stichting Cultuur Eindhoven en CKE.

*programma onder voorbehoud

 

Reserveer je alvast zondag 3 april 2022 in je agenda?