zaterdag 18 november 2023

Tonen over Toen

Liedjes over levensverhalen van Vitalis-bewoners

10 singer-songwriters geven op zaterdagmiddag 18 november (14:00-16:00 uur) een concert bij CKE met eigen geschreven liedjes, gebaseerd op persoonlijke verhalen en levenservaringen van 16 bewoners van Vitalis. Met liedjes uit het leven gegrepen, over het gemis of juist de rijkdom van het leven, over belangrijke momenten en gevoelens. Ben jij erbij? Kaartjes kosten € 8,50 per stuk en zijn verkrijgbaar via deze link of scan de QR code op deze pagina.

Met Tonen over Toen gingen 10 singer-songwriters één op één in gesprek met ouderen die bij Vitalis wonen. De ouderen vertelden hun persoonlijke (levens)verhaal. Dat vormde de basis en inspiratiebron voor de liedjes van de muzikanten. Met als resultaat liedjes die raken en volop geluksmomenten voor de deelnemers. Alle betrokken bewoners kregen in oktober of november een privéconcert waar zij, samen met hun dierbaren, voor het eerst hun eigen lied konden beluisteren. Tijdens het slotconcert op 18 november kunnen alle geïnteresseerden ook meegenieten. 

Kunst van gelukkig ouder worden

Tonen over Toen is een samenwerkingsproject van CKE en Vitalis. Wat het project zo bijzonder en succesvol maakt, is de verbinding tussen zorg en kunst, geluksmomenten voor alle betrokkenen, talentontwikkeling én de verbindende factor tussen mensen onderling. Kunst en cultuur zijn als een soort vitamine voor de geest, waarmee we groeien, bijzondere momenten beleven, betekenis vinden en vooral plezier hebben. Want uiteindelijk draait het om gelukkig oud worden, en dat is soms nog een hele kunst.