donderdag 25 mei 2023

Fotografielezing door Sacha de Boer

Onderdeel van '50 jaar Ericamera'

Als jij van fotografie houdt, heb je haar naam vast en zeker eens gehoord: Sacha de Boer. Met meer dan 35 jaar ervaring als fotograaf deelt ze op donderdag 25 mei haar meest waardevolle lessen in de concertzaal van CKE. Met anekdotes over haar reizen, haar beste foto’s en nog veel meer. Deze lezing is een onderdeel van het programma in het kader van 50 jaar Fotoclub Ericamera.

  • Donderdag 25 mei
  • Pastoor Petersstraat 180, 5612 LW Eindhoven
  • Aanvang met koffie en thee om 19:30
  • 20:00 – 22:00
  • Tickets (€10) via deze link

Wil jij erbij zijn?

Tickets kosten €10 en zijn verkrijgbaar via deze link. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, wees er dus snel bij.

Over Sacha de Boer

Visueel verhalenverteller en fotograaf Sacha de Boer ken je vast nog wel als presentatrice van het NOS Journaal. Als kind was Sacha al gefascineerd door de camera van buurman Eddy de Jongh, fotograaf bij Vrij Nederland. Toen ze achttien werd, kreeg ze les van hem. Zijn belangrijkste advies: ‘luister altijd naar je intuïtie en fotografeer op gevoel’. En dat bleef ze doen.

Naast haar werk als nieuwslezeres bleef ze fotograferen. Na een reis naar de Noordpool voor het WNF besloot ze haar baan bij de NOS op te zeggen en fulltime fotograaf te worden. Ze heeft diverse boeken op haar naam staan waaronder Tegenpool, Gjoa Haven, Retour New York-Amsterdam en Leven in de Schaduw. Ook maakte ze de fotodocumentaire ’75 jaar Vrijheid in Beeld’. Met interviews en portretten schetst ze een beeld van de erfenis en de sporen die de Tweede Wereldoorlog nog steeds achterlaat bij jong en oud. Vandaag de dag werkt ze aan een serie genaamd SILA, over de bezieling van alles wat leeft en hoe de klimaatverandering daar invloed op heeft.

50 jaar Ericamera 

Fotoclub Ericamera bestaat dit jaar 50 jaar. Om dit te vieren worden er het hele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd. De leden van Fotoclub Ericamera vormen een gemêleerd gezelschap, waar ieder op zijn eigen(wijze) manier foto’s maakt en van elkaar leert en inspireert. Ben je nieuwsgierig geworden na het bijwonen van een activiteit en wil je ook lid worden? Bekijk de website voor meer informatie.