Denkbeelden: portretten van de geest 

‘Denkbeelden – portretten van de geest’ is een kunstproject en een mooie samenwerking tussen CKE en GGzE. Het draait om de binnenwereld in beeld brengen. Want er gaat heel wat schuil achter iemands gezicht. Als er meer aandacht is voor binnenwerelden en mentale gezondheid, komt dat de integratie van mensen met een psychische aandoening ten goede. Een mooi doel waar we ons graag aan verbinden! 

De binnenwereld zie je gewoonlijk niet. Die gaat verscholen achter een glimlach, wordt overstemd door gesproken zinnen, verhuld door maniertjes, ons fatsoen, ons verlangen om mee te draaien in een systeem. We dragen mooie kleren, doen ons haar goed. Ondertussen woedt er aan de binnenkant een storm, of heerst er juist doodse stilte. 

 

 

Creatieve workshops

Voor het kunstproject Denkbeelden organiseerden we verschillende creatieve workshops. Bij CKE, bij GGzE en in de stad. Dat deden we samen met kunstenaars, schrijvers en beeldend kunstenaars. Dankzij de toolkit gingen ook activiteitenbegeleiders van GGzE zelf aan de slag op hun groep. 

Gezamenlijk portret op Grote Beek Pop

Het resultaat van de workshops is een gezamenlijk artistiek portret waarin deelnemers hun binnenwereld laten zien. Het kunstwerk is te zien tijdens Grote Beek Pop op 11 augustus. Het gratis toegankelijke festival biedt cliënten van GGzE op de Grote Beek op een laagdrempelige manier een culturele activiteit. Bovendien is heel Eindhoven uitgenodigd om te komen. Met het festival vraagt GGzE aandacht voor mentale gezondheid én het bevordert de integratie van mensen met een psychische aandoening. Later is het project ook te zien tijdens een reizende expositie. 

Kom kijken en genieten

Wil je dit project met eigen ogen bekijken? Kom naar het gratis toegankelijke festival Grote Beek Pop

🗓️ Zondag 11 augustus 2024 

⏰ 11.30 – 19.00 uur

🗺️ GGzE, Doctor Poletlaan 40 in Eindhoven

ℹ️ Meer info: grotebeekpop.nl


Beeld van 1 van de headliners van Brote Beek Pop: de band Peer. 

Foto genomen tijdens Concert at Sea, door Henk van de Laar.