Vacature: hoofd Cultuureducatie

CKE vervult in Eindhoven de rol van Huis voor Amateurkunst en Cultuureducatie. Vanuit die rol brengen we mensen van alle leeftijden in aanraking met actieve kunstbeoefening en cultuureducatie. We zijn er voor uiteenlopende doelgroepen in het onderwijs, het sociaal-maatschappelijke domein en het vrijetijdscircuit. Vanuit onze organisatie die bestaat uit een vaste kern van professionals in alle kunstdisciplines en ondersteunende functies, werken we samen met vele partners in het veld.

Binnen de afdeling Cultuureducatie zijn kunstprofessionals actief die uitvoering geven aan kunsteducatieactiviteiten in de vrije tijd en binnen het onderwijs. De afdelingen muziek, dans, beeldende kunst, fotografie, theater, musical en schrijven vormen samen cultuureducatie in de vrije tijd. De afdeling CKE Onderwijs richt zich op cultuureducatie in het primair en voortgezet onderwijs. In het primair onderwijs worden ook naschoolse activiteiten en deskundigheidsbevordering voor leerkrachten aangeboden.

Voor de afdeling Cultuureducatie zoeken wij per zo spoedig mogelijk een inspirerend leidinggevende voor de functie van:

HOOFD CULTUUREDUCATIE (0,8 fte)

De functie

 • Als hoofd Cultuureducatie ben je samen met de directeur-bestuurder, HR-adviseur en de hoofden Kenniscentrum, Culturele Ontmoeting en Bedrijfsbureau onderdeel van het managementteam. Je ontwikkelt en realiseert samen met de andere MT-leden de CKE-brede strategie en doelstellingen.
 • Als hoofd Cultuureducatie geef je op inspirerende en coachende wijze leiding aan drie coördinatoren die op hun beurt leiding geven aan in totaal 90 kunstprofessionals. Daarnaast geef je leiding aan vier medewerkers van CKE Onderwijs.
 • Als cultureel en maatschappelijk ondernemer ben je in staat om cultuureducatie binnen CKE te verbinden met de stad, de regio en het veld. Je weet cultuureducatie van betekenis te laten zijn voor verschillende doelgroepen en marktgebieden en legt verbindingen met andere sectoren.
 • Vanuit jouw expertise op het gebied van cultuureducatie ontwikkel je een visie op cultuureducatie en een samenhangend aanbod in samenspraak met je collega’s en partners uit het veld. Binnen afgesproken financiële kaders maak je de vertaalslag naar een afdelingsplan met haalbare doelen. Je bewaakt binnen de afdeling Cultuureducatie de implementatie van het afdelingsplan en de kwaliteit van het onderwijsproces.

Functieprofiel
Onze nieuwe collega voor deze uitdagende functie:

 • heeft een visie op de rol en ontwikkeling van cultuureducatie in de veranderende maatschappij;
 • is een teamplayer in het managementteam met spelers die vanuit verschillende rollen samen aan een sterk CKE bouwen;
 • is een inspirerend en coachend leidinggevende die medewerkers ruimte en steun geeft om zich te ontwikkelen en tegelijkertijd durft aan te spreken op behaalde resultaten en gedrag;
 • is een netwerker die mensen en instanties aan zich weet te binden;
 • genereert extra (subsidie)inkomsten en werft fondsen in de cultuursector en domeinoverstijgende sectoren;
 • is als persoon ondernemend, creatief, daadkrachtig, besluitvaardig en betrokken;
 • heeft het lef om kwetsbaar te durven zijn, opereert transparant en boekt resultaten.

Concreet heb je:

 • een afgeronde kunstvakopleiding op HBO-niveau;
 • aanvullend diverse trainingen/workshops gevolgd op het gebied van (strategisch) management;
 • ervaring met en kennis van subsidieaanvragen en fondsenwerving;
 • meerdere jaren ervaring met leidinggeven aan professionals binnen complexe organisaties in de culturele sector;
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.

Arbeidsvoorwaarden
Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal € 3.828 bruto per maand op basis van een 80% dienstverband (schaal 12). We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Meer infomatie over CKE kun je vinden op onze website. Informatie over de functie kun je krijgen bij directeur-bestuurder Karin Visser, telefoon 040-2163269 of 06-15409527.

Wij nodigen je uit om jouw motivatie en cv vóór maandag 6 mei te e-mailen naar CKE t.a.v. Corrie van de Wouw, HR-adviseur: corrie.vandewouw@cke.nl.

De eerste gespreksronde met geselecteerde kandidaten vindt plaats op maandag 6 mei tussen 10.00 en 16.00 uur. De tweede gespreksronde is op dinsdag 14 mei tussen 10.00 en 16.00 uur.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Deel dit met je vrienden via: