Ben je een Medewerker Cursistenadministratie met hart voor kunst en cultuur?

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?

 

Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven zoeken we een klantgerichte en accurate

 

Medewerker Cursistenadministratie (0,8 fte – 0.9fte)

voor de afdeling Finance & Control

Wat doet CKE? 

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 Dag, en Hartenjagers. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 


Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE een ruime keuze in allerlei cursussen en workshops voor de vrije tijd in alle kunstdisciplines. Ieder jaar hebben we zo’n 3.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE.


In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen.

 

 

Hoe ziet jouw dag er uit?

Zodra je ‘s ochtends opstart, zie je dat er in Cursad (cursistenadministratieprogramma) nieuwe inschrijvingen zijn voor verschillende cursussen en workshops. Je gaat enthousiast aan de gang en je verstuurt de cursisten een bevestiging en je verwerkt ze nauwkeurig in Cursad en je informeert de docenten. Je beantwoordt vragen per mail van cursisten over hun lopende cursus. Je bereidt het overleg met de manager Kunst & Creativiteit voor dat je morgenochtend hebt over het opstarten van cursussen en een paar inhoudelijke vragen. Vervolgens handel je een aantal telefoontjes af, want de hele dag door bellen klanten of collega's met een vraag die jij zorgvuldig en snel afhandelt. Vervolgens ga je een aantal wijzigingen muteren in Cursad, zoals wijzigingen van lokaal of docent of een uitschrijving van een cursist. Eind van de week ga je samen met je collega's de maandelijkse facturering verzorgen en daar heb je altijd veel financieel administratieve handelingen bij die zorgvuldig en accuraat verwerkt moeten worden. Einde van de middag bespreek je met je collega's de voorbereidingen voor het nieuwe cursusaanbod wat jullie verwerken in Cursad. Dat is altijd een grote klus, maar heel leuk om samen te doen met collega's van verschillende afdelingen. En na de laatste telefoontjes met enthousiaste cursisten, ga je aan het einde van de dag gauw door naar je docent voor je toneelles. Je hebt namelijk als medewerker bij CKE ook nog personeelskorting.

Hoe ziet de afdeling Finance & Control eruit?

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Finance & Control en Services. Binnen de afdeling Finance & Control zijn de Controller, assistent Controller en de Medewerkers Cursistenadministratie werkzaam. De Controller geeft leiding aan de medewerkers.

 

Wat ga je het eerste jaar doen?

Als Medewerker Cursistenadministratie verzorg je zorgvuldig, samen met nog twee collega's, de cursusadministratie voor ongeveer 3.000 cursisten per seizoen en rond 300 verschillende cursussen in verschillende kunstdisciplines en de bijbehorende financiële administratieve taken. Je staat onze (potentiële) cursisten klantgericht te woord via mail, telefoon of persoonlijk. Je stemt veel af met collega's en vrijwilligers binnen CKE. Deze taken maak jij je volledig eigen, en samen met je collega's, werk je mee aan verbeteringen voor een gastvrij CKE.

 

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?

  • Een relevante MBO opleiding (Administratie, Bedrijfsadministratie)
  • Actuele kennis en ervaring in financieel administratieve processen en klantgerichte communicatie
  • Klantgericht, oog voor kwaliteit, flexibel, goede communicatievaardigheden
  • Kennis van Excel en ervaring in cursist/klant-administratie-software
  • Beheerst de Engelse taal
  • Ambitie om te willen investeren en te leren in een leuke creatieve omgeving.

 

Wat bieden wij?

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl).
  • De functie is ingedeeld in schaal 6 en het maximum brutosalaris bedraagt €2.937,= per maand op basis van een full time dienstverband (36 uur)
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar

Wil je nog meer weten over CKE?

Kijk dan vooral op onze website en onze social media kanalen.
Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.

Wil je nog meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met onze Personeels- en Salarisadministrateur Kayleigh Beekx, telefoon 040-2163260 

Enthousiast en wil je solliciteren?

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae vóór 20 juni 2022 per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats tussen 13 en 20 juli 2022.

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.