vrijdag 15 t/m vrijdag 29 juni 2018

Trotse Kameraden

theatervoorstellingen in samenwerking met Vitalis Wilgenhof en Peppelrode

Trotse Kameraden is een samenwerkingsproject van Vitalis WoonZorg Groep en CKE. Twee groepen vitale en minder vitale ouderen komen wekelijks samen om (zelf) een theatervoorstelling te maken. In juni is het zover: de spelers staan op de planken om het resultaat te tonen aan het publiek.

Vitalis Wilgenhof
WAT ALS WE ALLEMAAL 200 WORDEN
Negen oudere acteurs worden geconfronteerd met het feit dat ze misschien wel 200 jaar gaan worden. Dit is niet de eindfase, dit is het begin van een tweede leven! We worden allemaal ouder, maar wat doen we met onze vrije tijd? Valt er nog iets te dromen? Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn.

Een lichtvoetige voorstelling over héél oud worden door de Trotse Kameraden van Vitalis Wilgenhof.

Spel: Wilfred Strijland, Ton Lensen, Teresa Bocken, Marianne Maandonks, Jan Tinholt, Ria Hoddenbagh, Mia Mulder, Noor Belgraver en Liesbeth van der Heyden

Regie: Reem Wittenbols

Speeldata:
Vrijdag 15 juni 2018 om 19.30 uur
Zondag 17 juni 2018 om 14.30 uur

Vitalis Peppelrode
HOE OUDER HOE GEKKER
'Ik kijk in de spiegel en zie een meisje, een meisje van 18, een vrouw van 25, een vrouw van 31. Naast me zit een vrouw. Ze kijkt meewarig naar me. Ze ziet een vrouw van 86, zittend in een rolstoel, verward, oud met veel rimpels en schokkerige bewegingen. Maar ik ben niet alleen die vrouw van 86. In mij huist nog steeds dat meisje van 18, de vrouw van 25, de vrouw van 31.'

Dit is de kern van de voorstelling ‘Hoe ouder hoe gekker’, gemaakt door de Trotse Kameraden van Vitalis Peppelrode. Het publiek wordt gedwongen om verder te kijken dan de rimpels, de rolstoel en de schokkerige bewegingen. Bijzonder aan deze voorstelling is de samenwerking tussen bewoners en medewerkers, waarin de medewerkers niet alleen dienend zijn, maar zich oprecht verbinden met de bewoners. Daardoor valt het verschil weg en komt het werkelijke samenkomen en verbinden tot stand.

Spel: Thea, José, An, Dina, Irene, Joke, Navia, Bep, Judith, Rieky, Yolanda, Ina, An, Cor, Rosemarie, Carla, Petrie en Els

Regie: Liesbeth Reeser

Speeldata:
Donderdag 28 juni 2018 om 19.30 uur
Vrijdag 29 juni 2018 om 19.30 uur

Locatie:
Alle voorstellingen worden gespeeld in de theaterzaal van CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. In de directe omgeving geldt betaald parkeren. Kijk voor informatie op prettigparkeren.nl.

Organisatie:
Maaike Mul en Wendy van Zon (Vitalis WoonZorg Groep) en Sandra van Gerwen (CKE).

Met dank aan bewoners, mantelzorgers, medewerkers, vrijwilligers en buurtbewoners van Vitalis Wilgenhof en Peppelrode.

Entree:
Kaartjes kosten € 6 en zijn hieronder te bestellen of te reserveren aan de receptie van Vitalis Wilgenhof en Vitalis Peppelrode.
 

 

Foto: Maaike Mul

Deel dit met je vrienden via: