Nina Kramer

Story Design: verhalen ontwerpen voor geschreven woord, films of games • verhaal coaching

Nina Kramer is sectieleider Immersive Storytelling voor de opleiding Communicatie en Multimedia Design van Avans Hogeschool. Afgelopen najaar gaf zij gastworkshops aan de Cambridge School of Arts, voor de afdelingen animatie en game design. Daarnaast bracht ze onlangs in eigen beheer haar roman ‘Purplewood Hill’ uit en heeft zij een blog met korte verhalen. Momenteel werkt zij, naast haar baan als docent, als ontwerper en kunstenaar aan een tweede verhalende installatie die voorjaar 2018 in Cambridge tentoongesteld zal worden.

Lessen Story Design
Er zijn veel manieren om tot een verhaal te komen. De een heeft een persoon in zijn hoofd, gaat zitten en begint te schrijven en ziet wel waar hij/zij uitkomt. De ander construeert eerst een volledige verhaallijn en een derde, zoals bijvoorbeeld professor Tolkien, ontwerpt een hele wereld.

In de cursus Story Design ligt de focus niet zozeer op schrijven als wel het bedenken/ontwerpen van verhalen. Je bent vrij om je eigen medium te kiezen, een verhaal te ontwerpen voor boek, strip, film, game, toneelstuk. Ieder medium heeft zijn eigen mogelijkheden en grenzen.

In de eerste lessen gaan we werken aan de body van het verhaal met de focus op verhaalwerelden, personages en plot. De lessen starten met een deel theorie omtrent story design, van waaruit we verder praktisch gaan werken. In de laatste lessen gaan we aan de slag met structurering en werken we toe naar een korte presentatie van een verhaalconcept.

  • 6 lessen van 2 uur, start twee keer per jaar schooljaar
  • Minimaal aantal deelnemers 8, maximaal 16
  • Prijs per deelnemer € 105 inclusief BTW

Data (donderdagavonden)

  • Najaar 2017: 14, 21 en 28 september en 5, 12, 26 oktober1
  • Voorjaar 2018: 25 januari, 1, 8 en 22 februari, 1 en 8 maart1

Story Coaching (groepsbijeenkomsten)
Heb je al een idee voor je verhaal, maar weet je niet precies hoe je er mee verder moet? Of wil je gewoon een inspirerende stok achter de deur om bezig te blijven? Dan zijn de Story Coaching bijeenkomsten dé plek voor jou. We werken in een kleine groep, ieder aan zijn/haar eigen verhaal, maar met de frisse input vanuit de docent en groepsleden. We komen in totaal zes keer per jaar bij elkaar, met voldoende ruimte ertussen om zelf verder te kunnen werken.

  • 6 lessen van 2 uur, verdeeld over het hele schooljaar in twee blokken
  • Minimaal aantal deelnemers 4, maximaal 8
  • Prijs per deelnemer € 150 inclusief BTW

Data (donderdagavonden): 9 november en 7 december 2017, 18 januari, 5 april, 17 mei en 7 juni 20181

Aanvullende informatie:

  • Deelnemers aan de groepsbijeenkomsten hebben recht op individuele coaching sessie van één uur voor € 30 in plaats van het normale tarief van € 50 per uur.
  • Deelnemers aan een story cursus hebben recht op 50% korting op samenspel bij de CKE-Muziekschool.

1Alle data onder voorbehoud beschikbaarheid ruimte CKE.Story Coaching (individueel)
Wil je graag persoonlijke feedback op je verhaalidee, schrijfwerk, concepting, los van lessen of groepsverband? Maak een afspraak voor een story coaching sessie. Op basis van jouw vragen kijken we samen hoe je je verhaal beter, scherper, interessanter of spannender kan maken. Het tarief voor deze coaching is € 50 per uur inclusief BTW, voor particulieren. Bedrijven: prijs op aanvraag.

Short Stories
Een workshop van een dagdeel waarin je in korte tijd toewerkt naar een kort verhaal. Vorm, inhoud, aantal deelnemers en prijs in overleg.Contact
Meer informatie en aanmelden via e-mail: nina.kramer@upcmail.nl
Wil je graag telefonisch contact? Stuur even een mailtje met je telefoonnummer, dan bel ik je terug.

Links
Website Nina Kramer
Boeken Nina Kramer

Deel dit met je vrienden via: