Liesbeth Hovius

etsen

Liesbeth Hovius is beeldend kunstenaar en docent tekenen, schilderen en grafiek. Nadat zij 35 jaar als vakdocent verbonden was aan CKE, ging ze verder als samenwerkingspartner. Liesbeth geeft een cursus etsen (grafische technieken) in het gebouw van het CKE.

Cursus etsen
Je leert in deze cursus alle basistechnieken van het etsen, zoals lijnets, aquatint, vernis-mou, droge naald, zwart-wit en kleur met meerdere platen over elkaar en verzagen. Maar ook kartondruk, collagedruk, linoleumdruk, droge naald op plastic enzovoorts.

Er worden ter inspiratie opdrachten gegeven, maar je kunt ook een heel eigen weg kiezen, waarbij je op allerlei manieren begeleid kan worden. Er wordt zo veel mogelijk met mens- en milieuvriendelijke materialen gewerkt.

Praktische informatie

  • De cursus etsen is bedoeld voor volwassenen, zowel beginners als (ver)gevorderden.
  • De cursus bestaat uit 12 lessen, die om de week op zaterdag worden gegeven van 10.30 tot 13.30 uur. Thuis kan ook veel gedaan worden.
  • De cursus start in oktober en loopt tot en met april door. Het lesschema krijgt iedereen bij de start van de cursus.
  • De eerste les kan je als een vrijblijvende proefles zien om te kijken of het iets voor jou is. Als je de cursus daarna wil vervolgen, dan geldt de proefles als de eerste les.
  • De kosten zijn € 255 inclusief alle materialen, exclusief papier en zink. Iedere deelnemer krijgt een plaatje zink en plastic om mee te starten.

Informatie & aanmelden
Liesbeth Hovius
hovius@supermail.nl

Liesbeth Hovius
Deel dit met je vrienden via: