dinsdag 30 maart 2021

CKE zoekt een financial controller

Wij willen alle inwoners van Eindhoven en omgeving de kans bieden om kunst en cultuur te beoefenen en te beleven. Dat doen we met veel passie en energie en voor jong en oud. Samen met onze partners werken we aan vele projecten en activiteiten in de Eindhovense regio. Je ziet ons in buurten en wijken, op scholen en zorginstellingen en natuurlijk in ons pand aan de Pastoor Petersstraat. Help jij mee om onze missie te bereiken?


Om onze strategische pijlers cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie verder vorm te geven zoeken we een verbindende en resultaatgerichte


Financial Controller (0,8 – 1,0 FTE)


voor de nieuwe afdeling Finance & Control.

Wat doet CKE? 

CKE houdt zich bezig met cultuureducatie, amateurkunst en cultuurparticipatie. We zijn trots op de tientallen mooie projecten die we in de buurten en wijken hebben opgezet. Zoals Koning voor 1 DagHartenjagers en Burst your Bubble. Samen met partners als Vitalis Woonzorg Groep, Woonbedrijf en dak- en thuislozen organisatie Neos werken we ook aan langer lopende programma’s. Wij zijn het aanspreekpunt voor de ruim 100 amateurkunstverenigingen en individuele amateurkunstenaars in Eindhoven. Zo organiseren we de Dag van de Amateurkunst en verstrekken wij financiering aan Amateurkunstverenigingen. 

Op bijna alle basis- en middelbare scholen in Eindhoven en regio verzorgen onze docenten kunstlessen en kunstprojecten. Hiermee bereiken we jaarlijks 20.000 kinderen en jongeren. Daarnaast biedt CKE een ruime keuze in allerlei cursussen en workshops voor de vrije tijd in alle kunstdisciplines. Ieder jaar hebben we zo’n 5.000 cursisten (kinderen, jongeren en volwassen) die hun creativiteit ontwikkelen. Kijk hier voor een sfeerimpressie: Ervaar jouw CKE

In ons pand aan de Pastoor Petersstraat werk jij (als we straks weer open mogen) in een creatieve en levendige omgeving met exposities, waar popbands aan het jammen zijn, een drama-les de gang doorkruist, een schoolklas zich uitleeft met een graffiti workshop, een amateurkoor repeteert en iemand spontaan op de vleugel bij Café C speelt. Onze pay-off is dan ook: Creativiteit voor iedereen. 


Hoe ziet jouw dag er uit?

De ene dag bespreek je de managementrapportages met het managementteam en de andere dag adviseer je de projectleider amateurkunst bij een subsidieaanvraag. Je helpt je Assistent Controller bij een vraag over de kwartaalafsluiting en je maakt prognoses en (meerjaren-)begrotingen. Je hebt contact met de auditcommissie van de Raad van Toezicht en met de externe accountant over het jaarverslag. Jouw collega’s ondersteun je met goede financiële kennis, zodat er gedegen besluiten worden genomen. Samen met je team optimaliseer je de financiële processen in Exact Online en CursAd. En tussendoor word je geroepen door een enthousiaste docent of je het leuk vindt om een eindpresentatie van een workshopdag van een school te komen bekijken en zit je ineens in de concertzaal te genieten van een enthousiast optreden. Je zorgt voor de tussentijdse rapportages voor onze grootste subsidieverstrekker, Stichting Cultuur Eindhoven, en houdt in de gaten dat voor de andere fondsen en subsidienten ook de verantwoordingen op tijd worden geleverd. Ongevraagd lever je een diepgaande analyse op aan de directeur van een voorgenomen investering. En aan het einde van de dag ga je gauw naar je docent voor je fotografie-les. Je hebt namelijk als medewerker bij CKE ook nog personeelskorting.

Hoe ziet de afdeling Finance & Control bij CKE eruit?

Bij CKE werken ruim 100 medewerkers, 20 vrijwilligers en vele freelance docenten, makers en ontwerpers. We werken samen met vele partners in het maatschappelijke en culturele veld. Bij CKE kennen we lijn- en stafafdelingen, waarbij de lijnafdeling Kunst & Creativiteit ondersteund wordt door de stafafdelingen Projectorganisatie & Advies, Marketing & Communicatie, Finance & Control en Services. Finance & Control is een nieuwe afdeling, die voorheen als onderdeel van de tak Bedrijfsvoering was ingericht. Finance & Control adviseert, ondersteunt en/of monitort werkzaamheden voor de overige afdelingen. De Financial Controller is leidinggevende van de Assistent Controller en de Personeels- en Salarisadministrateur. Tevens ben je lid van het managementteam. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder. 

Wat ga je het eerste jaar doen?

Je gaat als Financial Controller deze nieuwe afdeling mede-vormgeven. Jouw belangrijkste taak is het verder inrichten van een effectieve Planning & Control-cyclus en het implementeren van de benodigde processen hiervoor. Je adviseert en ondersteunt je collega’s van de verschillende afdelingen hierin en begrijpt dat hun passie bij kunst & creativiteit ligt. Daarom is het belangrijk dat je een financiële HBO-opleiding hebt afgerond. Je gaat je eigen medewerkers begeleiden en coachen en gaat samen met het MT aan de slag met het realiseren van de strategie en het beleid. Je vindt het leuk om zaken op te pakken, te organiseren en resultaten te behalen. Je begrijpt de complexe financieringsstromen van een culturele instelling met subsidies, fondsen en eigen inkomsten, inclusief de fiscale aspecten en de verantwoording hiervan. Je kijkt er naar uit om in deze creatieve omgeving jouw eigen talenten in te zetten en zo bij te dragen aan de missie van CKE!

Wat is je functieprofiel?

Als je meer wilt weten over je taken, functie-eisen, competenties en werkzaamheden, dan kun je hier je functieprofiel bekijken. 

Wat vinden wij belangrijk voor onze nieuwe collega?

  • Een relevante HBO-opleiding (Bedrijfsadministratie, Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde
  • Actuele kennis en ervaring in het vakgebied Finance & Control
  • Resultaatgericht, samenwerkend en oog voor kwaliteit
  • Ambitie om te willen investeren en te leren in een leuke creatieve omgeving, waar je vooral veel non-financials als collega’s hebt. 

Wat bieden wij?

  • Voor de arbeidsvoorwaarden is de CAO Kunsteducatie van toepassing (www.cultuurconnectie.nl). Het salaris bedraagt maximaal €4.629, = bruto per maand op basis van een full time dienstverband (36 uur) (schaal 11). 
  • We bieden een arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op onbepaalde tijd. 

Wil je nog meer weten over CKE? 

Kijk dan vooral op onze website www.cke.nl en onze social media kanalen.
Onder het kopje Bestuur en Beleid vind je meer relevante verslagen.  

Wil je nog meer weten over de functie?

Dan kun je contact opnemen met onze directeur-bestuurder Karin Visser, telefoon 06-15409527. 

Enthousiast en wil je solliciteren?

Dan nodigen wij jou uit om jouw motivatie en curriculum vitae vóór 26 april 2021 per e-mail te sturen naar sollicitatie@cke.nl. De gesprekken met geselecteerde kandidaten vinden plaats op 30 april 2021. 

 Een printvriendelijke versie van deze vacature vind je hier.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs. 

Deel dit met je vrienden via: