Museumlessen

Kom je verwonderen in het Van Abbemuseum en zie de wereld op een andere manier!

Leerlingen van alle basisscholen in Eindhoven en omliggende gemeenten kunnen twee keer gratis naar het Van Abbemuseum met hun groep, in de periode van groep 5 t/m 8. Dit is een samenwerkingsproject tussen CKE en het Van Abbemuseum.

Door middel van korte opdrachtjes laten museumdocenten de leerlingen kijken naar, en praten over kunst van 100 jaar geleden tot nu. Doel: het creatief denken van leerlingen en de ontwikkeling van hun receptief en reflectief vermogen stimuleren. Daarbij is de museumles een leuk uitje en een goede kennismaking met een museum.

In overleg kan een les aangepast worden voor een project op school. Ook voor leerlingen in speciaal onderwijs kan een museumles een zeer waardevolle activiteit zijn!  

 

Voorbereiding en verwerking

Leerlingen halen meer uit een museumles als die is voorbereid. Na inschrijving ontvangt de school suggesties ter voorbereiding; hiervoor is ca. 30 minuten nodig, inclusief het bespreken van de huisregels van het museum. Na het bezoek krijgt de leerkracht een blad met tips voor een beeldende opdracht in de klas en aanknopingspunten voor reflectie. Daarmee kan verdere verdieping gegeven worden aan de culturele ontwikkeling van leerlingen. hoort daarbij.

 

Praktische informatie

  • Museumlessen worden gedurende het hele schooljaar gegeven op dinsdag- en woensdagochtend van 9.00-10.30 en 10.45-12.15 uur.
  • Elke school kan inschrijven voor twee leerjaren naar keuze via het inschrijfformulier (hieronder te downloaden). Bij voorkeur vóór 1 november.
  • Een museumles duurt ca. 90 minuten.
  • De museumlessen zijn gratis.
  • Voor een beperkt aantal scholen is gratis busvervoer mogelijk. De school dient dit zelf te regelen via touringcarbedrijf Kupers (voorheen De Kruyff), telefoon 040-2444493.

Contact
Annebel Kuperus, museumdocent
annebel.kuperus@cke.nl
(mails worden 2 x per week gelezen en beantwoord)
040-2457743 (dinsdag tussen 15.00 en 16.00 uur)

Inschrijven
Download hieronder het inschrijfformulier:
Inschrijfformulier (PDF)
Inschrijfformulier (Word)

Link
→ vanabbemuseum.nl


foto's: Elke Veltman en Van Abbemuseum

Museumlessen Museumlessen Museumlessen
Deel dit met je vrienden via: