Bij CKE kun je allerlei cursussen en lessen volgen. Zingen, dansen, muziek maken, tekenen, schilderen, knutselen of toneelspelen. Dat kan niet alleen op onze locaties in het centrum, maar ook lekker dicht bij huis, gewoon in Meerhoven.
→ zoeken in cursusaanbod

Basisschool De Startbaan/Spilcentrum Meerhoven: aanbod met verbinding binnen en buiten schooltijd
Basisschool De Startbaan is een school voor hoofd-hart-en-handen en schenkt veel aandacht aan kunstzinnige vakken in samenwerking met Spilpartner CKE. Bij De Startbaan zijn vakdocenten van CKE op allerlei manieren actief binnen de lessen op school. Tijdens de creaochtenden (beeldende kunst en multimedia), tijdens het project ‘De koning is muziek’ voor de groepen 3 en 4 en tijdens een dramaproject voor alle groepen 5 tot en met 8.

Verder zoekt de school ook zelf steeds meer verdieping, met name in het vak beeldend. De leerkrachten gaan hier zelf mee aan de slag en worden ondersteund door activiteiten en coaching van diverse Eindhovense culturele instellingen. CKE is er daar één van. Deze verdieping krijgt zijn weerslag tijdens de jaarlijkse Kunstroute in het voorjaar.

Voor kinderen die meer willen dan de activiteiten binnen schooltijd, biedt CKE cursussen en lessen na schooltijd in het spilcentrum. Denk bijvoorbeeld aan een toneelcursus voor kinderen die enthousiast zijn geraakt door het dramaproject op school. Zo kunnen kinderen hun talenten ontdekken en verder ontwikkelen. Deze lessen staan open voor kinderen uit de hele wijk.

Contact
Dinie van Rossum
dinie.van.rossum@cke.nl
(040) 216 32 59

→ Basisschool De Startbaan
→ Korein Kinderplein