Mijke van Munster

docent spel

Aan de Universiteit Utrecht studeerde ik Theater-, Film- en Televisiewetenschap. Maar mijn liefde voor de praktijk is groter dan voor de theorie en daarom ben ik al snel 'op de vloer' beland. Sinds 2000 werk ik als theaterdocent en regisseur. Ik heb vele voorstellingen gemaakt bij verschillende (theater)scholen en gezelschappen met zowel kinderen, jongeren als volwassenen. Sinds 2009 maak ik deel uit van het musicalteam van CKE.

Ik vind het fantastisch om te zien hoe mijn spelers uit hun schulp kruipen en kanten van zichzelf ontdekken die ze nog niet kenden. Maar het is even zo interessant om te zien dat de grootste 'herrieschopper' heel klein en intiem kan zijn. In de magische wereld van theater kan dat allemaal. Je hoeft even niet jezelf te zijn, maar mag zijn wie je wilt zijn.

Vaak hoor ik van ouders terug dat hun kinderen enorm gegroeid zijn tijdens een cursusjaar, in hun spel maar zeker ook als mens. Dat is de kracht van theater en daar hou ik van. Daarom ben ik heel blij dat ik dit werk kan doen en hoop ik nog veel mensen klein en groot de magie van theater bij te brengen.

Deel dit met je vrienden via: