Karin van Dijk

Wat doe je binnen CKE? 
Als docent theater geef ik les aan verschillende doelgroepen. Jong en oud, beginnend en gevorderd, je bent van harte welkom bij mij op de vloer. 

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Samen theater maken zorgt voor verbinding. Voor écht contact. Met jezelf en met de ander.En dat op een speelse en fysieke manier, vanuit het hart. Ik hou van de magie van theater en van het samen creëren op de vloer, vanuit schijnbaar niets ontstaat iets. Iets dat uniek is en alleen op dat moment, met die groep kan ontstaan. Daar gids ik mensen graag naartoe, naar dat unieke en magische moment. Het geeft mij ook voldoening en plezier wanneer ik iemand een stukje verder kan helpen groeien, als toneelspeler, als mens. 

Wat doe je buiten CKE? 
Ik ben gediplomeerd familieopsteller, systemisch coach. 

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? (indien van toepassing) 
De voorstelling Gestruikeld. Een intieme muziektheatervoorstelling die ik als regisseur heb gemaakt met cursisten van CKE en een Klezmerband. Gespeeld op de Grote Beek en in een huiskamer in Eindhoven. Dit zijn plekken waar Struikelstenen liggen die ons herinneren aan de Joodse mensen die zijn weggevoerd naar concentratiekampen. 

Welke opleiding heb je gedaan? 
Docerend Theatermaker bij Fontys Academie voor Theater. 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Gijs Scholten van Aschat 

Beste album of kunstwerk? 
Zwart Wit (hij liep daar in de stad) 

Beste concert of optreden? 
Frank Boeijen Groep, begin jaren negentig. 

Wat doe je in je vrije tijd? 
Hou van wandelen en op avontuur gaan in stad en land of in mijn hoofd. Ben graag bij de paarden. Een concertje, lekker eten met vrienden of familie, daar geniet ik van. 

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Een paard in de gang. 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
'Wat stilte wil' van Arthur Japin.