Jennifer Slinkers

docent keramiek

Opleiding: Keramische vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving, Creatieve Pedagogische Didactische Vormgeving.

Als docent ben ik sinds 1977 werkzaam bij CKE. Naast het lesgeven hier in Eindhoven, begeleid ik in een atelier kunstenaars en ambachtsmensen met epilepsie. In het verleden heb ik naast CKE ook bij andere instellingen in deze regio lesgegeven.

Wat mij raakt in de kunst: het kijken naar kunst is genieten, maar soms ook ergeren. Het zélf beleven, het creëren, het met mijn handen bezig zijn en daardoor mijn hoofd kunnen leegmaken, de klei onder mijn nagels voelen, geeft me de rust en ontspanning die ik nodig heb naast mijn drukke werkdagen met veel mensen om me heen. Het contact met mensen is belangrijk voor mij. Zoals het contact met cursisten en met collega’s.

Wat ik mijn cursisten wil meegeven is liefde voor het vak keramiek: een bijzonder en ambachtelijk kunstvak, bewondering voor het materiaal, maar vooral ook waardering voor het proces van klei tot keramiek. Jammer genoeg heeft keramiek op de een of andere manier nog steeds een stoffig imago. Keramiek is beslist meer dan het decoreren van dakpannen en boetseren van asbakken! Ik vind het heerlijk om mijn vak uit te dragen en wil laten zien hoe enorm de mogelijkheden zijn in het werken en creëren met klei. Laten zien en laten ervaren wat er nodig is van het eerste begin tot het uiteindelijke resultaat.

Kunst voegt iets toe aan wat we zelf hadden kunnen bedenken, hoorde ik eens. En daar kan ik me helemaal in vinden.

Deel dit met je vrienden via: