Ingje van Rijn

docent harp

Nadat ik op 6-jarige leeftijd op de lagere school blokfluit had leren spelen, mocht ik al gauw naar de muziekschool om samen met anderen les te krijgen. Via een vriendin leerde ik de harp en haar mooie klank kennen en begon ook met lessen op dat prachtige instrument. Het was erg leuk om twee heel verschillende instrumenten te bespelen en van allebei de instrumenten de muziek te leren kennen. Na de middelbare school heb ik harp gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam bij onder meer Edward Witsenburg.

Na mijn afstuderen begon ik met lesgeven op diverse muziekscholen, waaronder CKE. Naast het lesgeven treed ik als harpiste op, als soliste, samen met fluit, in een orkest of als begeleidster van koren. Voor mij is het een voorrecht om kinderen en volwassenen kennis te laten maken met de harp en hen te leren mooie muziek te maken op de harp. Ik vind het fijn om bij CKE met collega’s samen te werken en zo de leerlingen de gelegenheid te geven om samen te spelen of in ensembles te spelen. Er is bijvoorbeeld voor de volwassen harpleerlingen een ensemble. Twee keer per jaar voeren ze muziek uit op een voorspeelavond. Elk jaar organiseer ik samen met een aantal collega’s uit de regio een harpweekend. Er spelen dan ongeveer 70 harpleerlingen van jong tot oud het hele weekend samen en werken zo toe naar een prachtige voorstelling op de zondag. In 2013 was het alweer de 15e editie.

Omdat het in mijn ogen belangrijk is om muziek te maken, hoop ik in de toekomst nog met veel leerlingen het plezier van het harp spelen te kunnen delen.