Tom Hamers

Wat doe je binnen CKE? 
Docent theater  

Wat vind je zo leuk aan je vak en aan wat je doet bij CKE? 
Wij zijn verhalenvertellers. Eerst aan onze cursisten en vervolgens via de cursisten aan het publiek. Wij creëren werelden. Werelden waarin je kunt dromen, ontladen, opleven, ontsnappen. Het is prachtig om te zien dat iemand die wereld ontdekt, nog mooier is het als je iemand de gave meegeeft om zo'n wereld cadeau te doen d.m.v. het theaterspel dat diegene toont.  

Wat doe je buiten CKE? 
Buiten het CKE ben ik ook theaterdocent als zzp'er maar voornamelijk vader en gezelschapsdier. Ik geniet van een terras, een BBQ, een spelletje, een potje voetbal, Formule 1 en van uitjes met mijn vrouw Femke en onze zoon Teun.  

Wat is je hoogtepunt als (amateur)kunstenaar / muzikant? (indien van toepassing) 
Dat is wanneer ik na een voorstelling of presentatie de foyer inloop en zie en hoor hoe mijn cursisten vertellen over de voorstelling die ze nèt hebben laten zien. Vol trots vertellen ze over hun prestatie of bevragen ze hun eigen publiek. De strubbelingen die ze hadden met de uitdaging tijdens het repeteren verdwijnt en op dit moment is er enkel trots. 

Welke opleiding heb je gedaan? 
De opleiding tot theaterdocent op de FHK in Tilburg 

Wie is je favoriete artiest of kunstenaar? 
Ik kan erg genieten van de mensen die ons meenemen in kleine verhalen. Situaties uit het dagelijkse leven met een grote impact. Alex Klaasen is daar een grote naam in. Maar daarnaast geniet ik ook van grootse spektakelstukken. Voorstellingen waarvan je niet dacht dat het mogelijk was in een theater. 

Beste album of kunstwerk? 
Dat is een erg moeilijke vraag. Vooral omdat het antwoord elke week kan wisselen vanwege je eigen situatie. Een album/kunstwerk spreekt je aan op je gemoedstoestand. Maar ik kom vaak terug bij Simon and Garfunkel. Dan denk ik dan 'Bridge over trouwled water'. 

Beste concert of optreden? 
Zoveel concerten bezoek ik niet. Ik ben wel blij dat ik Phil Collins live heb gezien. Op kleine schaal heb ik ook vol verwondering gekeken naar Lucky Chops. Met een tube om je nek, 2 uur staan springen én spelen is toch indrukwekkend. 

Wat doe je in je vrije tijd? 
Veel spelen met mijn zoon, juichen om max verstappen, en spelletjes spelen/borrelen met vrienden. 

Waar kun je jou 's nachts voor wakker maken? 
Ik zou het wel waarderen als je mij laat slapen. Maar een dagje Disneyland zie ik wel zitten. 

Welk boek ligt er nu op je nachtkastje? 
Daar liggen geen boeken bij mij. Die is vrij leeg zodat ik mijn broekzakken daar kan legen in de avond. Soms ligt daar een leeg schriftje om spontane ideeën of inspiraties in op te schrijven.