Xavier Scheepers

docent saxofoon

Saxofonist/saxofoondocent Xavier Scheepers combineert een succesvolle een drukke praktijk als concertsaxofonist met zijn werkzaamheden als saxofoondocent. Als een van de weinige Nederlandse saxofonisten is hij erin geslaagd een succesvolle beroepspraktijk op te bouwen als freelance saxofonist (zowel nationaal als internationaal, solistisch, kamermuziek en als remplacant in symfonieorkesten en als docent, verbonden aan de CKE-muziekschool.
 
Zijn leerlingen blijken zeer succesvol tijdens concoursen als het Prinses Christina Concours en Het Nationaal Concours van Stichting Jong Muziektalent Nederland, waar leerlingen van Scheepers laureaat werden. Dit bleef niet onopgemerkt; inmiddels is Scheepers regelmatig gastdocent aan de conservatoria van Enschede, Tilburg en de Hogescholen/Universiteiten van Augsburg en Karlsruhe.
 
De lesstijl van Xavier Scheepers kenmerkt zich door enerzijds voor de leerling veel ruimte voor persoonlijke voorkeuren qua muziekstijl (wat in de praktijk zowel volwassenen als jongeren en kinderen aanspreekt) en anderzijds door zeer veel aandacht voor muzikaal en saxofonistisch correct spel. Belangrijk hierin is dat ieder op zijn eigen niveau muziek leert beleven. Samenspel krijgt extra aandacht in het saxofoonensemble dat door Scheepers gedirigeerd wordt en waarin leerlingen van CKE en van daarbuiten deelnemen. Als extra project organiseert Xavier Scheepers jaarlijks samen met zijn collega Danny Cuijpers de CKE Saxofoondag, een event waar door een aantal ‘Masters’ (vaak docenten aan conservatoria) samen met de docenten van CKE workshops en concerten gegeven worden aan leerlingen van CKE aangaande solospel, samenspel podiumpresentatie enz.
 
xavierscheepers.com
 
Deel dit met je vrienden via: