Koen van den Broek

docent drums en slagwerk

Al tijdens zijn opleiding speelde Koen in verschillende bands waaronder The Time Bandits. Deze band was in de tachtiger jaren erg populair in Nederland en Amerika. Ook als zelfstandig slagwerker staat Koen zijn mannetje. In 1999 speelde hij bijvoorbeeld met Ruth Jacoth en T-Spoon.
 
Als componist heeft Koen al vaak iets van zich laten horen. Zo schreef hij in 1997 een slagwerkcompositie voor Opel Astra die hij twee weken lang uitvoerde met een slagwerkgroep in Frankfurt op de internationale autobeurs. Dit was een onderdeel van een complete Opel Astra-musical. Deze show haalde veel televisiestations waaronder CNN.
 
In 1998 schreef Koen muziek voor de opening van Tilburgs poptempel 013 en een compositie voor de opening van het nieuwe station van 's-Hertogenbosch. Een hoogtepunt was de door Coca-Cola georganiseerde dag bij het vertrek van het Nederlands elftal naar het WK in Frankrijk. Koen schreef een compositie voor 200 (!) slagwerkers in de Amsterdam ArenA. Ook schreef hij voor Overtoom, KLM, de NS en Volkswagen.