Ingrid Simons

Ingrid Simons studeerde in 1999 af aan de Akademie voor Kunst & Vormgeving in ’s-Hertogenbosch, richting tekenen, schilderen, grafiek en andere media. Sinds haar afstuderen presenteert zij haar olieverfschilderijen, grafiek, keramische objecten en korte films in binnen- en buitenland in musea, galeries en op de kunstbeurzen.

Ze werkt sinds 2001 bij Beeldenstorm/Grafisch Atelier Daglicht in Eindhoven als adviseur voor professionals in alle grafische technieken, met als specialisaties zeefdruk, lithografie en fotopolymeer.

In haar werk laat Ingrid zich inspireren door de kracht van de natuur. In haar olieverfschilderijen vertaalt ze de landschappen uit haar herinneringen, waarna ze deze in meerdere lagen, van zeer transparant tot zeer pasteus weer opnieuw opbouwt, in haar eigen vertaling.
 
Ze is zeer actief in haar beroepspraktijk en sinds 2001 ook in het doorgeven van haar kennis. Te beginnen bij een particuliere schilderschool, waar zij individuele begeleiding gaf aan vergevorderde schilders en enkele jaren een cursus modeltekenen verzorgde. Nadien heeft ze freelance voor meerdere kunst instanties en musea (o.a. Van Gogh Huis Zundert, Brabants Erfgoed) workshops verzorgd. Ook heeft ze vele jaren privéschilderlessen en privélessen coaching beroepspraktijk voor semi-professionals in eigen beheer verzorgd. Ook in zeefdruk en lithografie heeft zij workshops verzorgd voor haar cursisten, naast al haar grafische activiteiten voor het hoogste segment professionals via het grafisch atelier.

Na er eerder als freelancer al gastlessen te hebben verzorgd, werkt ze sinds oktober 2017 vast bij CKE. Ze begeleidt het zeefdrukatelier voor gevorderde zeefdrukcursisten en werkt als gastdocent bij de CKE-academie in alle lesjaren.

"Ik vind het belangrijk dat de cursisten meer vrijheid vinden in hun manier van werken. Hun eigen kracht leren kennen en hetgeen ontdekken wat hun werk 'eigen' maakt. Ik wil mijn cursisten uitdagen om hiernaar op zoek te gaan en deze eigenheid, de individuele kracht van iemand, verder helpen ontwikkelen. Wat is jouw visie? Ik wil je graag begeleiden bij deze spannende zoektocht."

ingridsimons.com