Judy Elfferich

docent schrijven

Als kind en puber schreef Judy Elfferich de schoolkrant vol. Ze las alles wat los en vast zat, maar het liefst de boeken van Tonke Dragt. Verder was ze altijd aan het tekenen, knutselen en fantaseren. Ze ging naar de kunstacademie, studeerde enkele jaren klassieke talen, werkte als redacteur voor uitgeverijen en volgde de opleiding tot docent Creatief schrijven in Utrecht.

Sinds 1997 geeft Judy les aan mensen (van alle leeftijden) die verhalen, gedichten of liedjes schrijven voor hun plezier, bij CKE en andere centra voor de kunsten. Ook bezoekt ze scholen en bibliotheken via de stichting Schrijvers School Samenleving. Judy is medewerker van KortVerhaal en het digitale tijdschrift Het Vrije Vers. Werk van haar verscheen o.a. in Vijf draken verslagen en Er zit een feest in mij (Querido's Poëziespektakel 4 en 5). Momenteel schrijft ze vooral light verse.

De schrijfsels van haar cursisten publiceert ze vaak op het internet, soms in combinatie met werk van cursisten tekenen, schilderen of fotografie.

"Mensen zien groeien binnen een groep, zien hoe ze zichzelf en elkaar verrassen met wat ze maken – dat is het leukste wat er is!"

judyelf.edublogs.org (weblog, publicaties)
teksten.edublogs.org (teksten van cursisten)

Deel dit met je vrienden via: