Nicole Krijnen

docent piano - nicole.krijnen@cke.nl

Mijn eerste pianoles kreeg ik toen ik 9 jaar oud was. Al snel wist ik dat ik van pianospelen mijn beroep wilde maken. Op 16-jarige leeftijd begon ik met mijn studie klassiek piano aan het conservatorium van Maastricht bij de Poolse pianist Avi Schönfeld. Daarnaast volgde ik lessen ensembleleiding en kamermuziek waarvoor ik de aantekeningen behaalde. Tijdens mijn opleiding heb ik Masterclasses gevolgd bij de pianist Peter Donohoe, verbonden aan de British School of Piano playing. Na mijn afstuderen ben ik nog 6 jaar privélessen blijven volgen bij Avi Schönfeld.

Na 13 jaar een privépraktijk te hebben gehad en 8 jaar muziekles te hebben gegeven op een school voor VMBO, kwam ik 2008 bij CKE terecht. Naast mijn functie van docent piano geef ik kamermuziekles in de talentstroom.

Ik vind het ontzettend fijn om mijn liefde voor muziek in het algemeen en voor de piano in het bijzonder, door te geven aan mijn leerlingen. Daarbij vind ik het belangrijk dat ze de ruimte krijgen om hun eigen stijl en voorkeuren te ontwikkelen. Ondanks het feit dat ze les krijgen vanuit de klassieke pianotechniek, reikt het lesmateriaal dat ik gebruik verder dan het klassieke repertoire. Ook samenspel staat bij mij hoog in het vaandel. Graag laat ik mijn leerlingen ervaren hoe inspirerend en leerzaam het kan zijn om samen te musiceren met andere instrumentalisten.

Naast mijn werkzaamheden bij CKE ben ik actief als uitvoerend pianist, zowel solo als in kamermuziekverband. Sinds 1998 ben ik de vaste dirigent van gemengd koor Polyhymnia in Sint-Oedenrode.