Anne-Marie van den Bercken

docent dwarsfluit en SLIM-lessen - anne-marie.vandenbercken@cke.nl

Als enthousiast dwarsfluitdocent ben ik al vele jaren verbonden aan CKE. Na de Pedagogische Academie ben ik in Maastricht gaan studeren bij Michel Lefèvre. De combinatie van beide studies bleek welkom.
 
Ik werk graag heel graag individueel, maar ook met groepen, ensembles, kleine koorbezettingen en kinderorkesten, vanwege de mooie dynamiek en interactie. Ook vind ik het leuk om verbinding te leggen met andere kunstrichtingen: woord, dans en beeld.
 
Een instrument leren te bespelen is een ambacht. Het staat eigenlijk haaks op de tijdsgeest. Je moet plezier hebben in het doen en in het langzamerhand ontdekken van je instrument. Wat je investeert krijg je ook terug! Het is heerlijk en super leuk om na verloop van tijd samen te gaan spelen.
 
Mijn muziekvoorkeur is heel breed. In mijn lessen maak ik gebruik van verschillende muziekstijlen en kijk ik waar de interesses van de leerling liggen. Ik vind het leuk om te improviseren: gewoon spelen wat er in je opkomt, spelen vanuit je hart. Het geeft een vrijheid die ook doorwerkt in het spelen van 'andermans stukken'.
 
Ik kan nog een hele tijd doorgaan met vertellen over mijn passie voor de fluit en wat er gebeurt wanneer je ontdekt hoe je het instrument écht kunt laten zingen... maar het beste is om het te ervaren!