Martijn Soeterbroek

docent drums - martijn.soeterbroek@cke.nl

Ik geef drumles bij CKE sinds 2006. Waarschijnlijk omdat mijn ouders ook allebei docent zijn, zat het lesgeven er bij mij al vroeg in. Ik kan me herinneren dat ik op de basisschool al mijn vriendjes al probeerde te leren drummen... Ik vind het leuk om te werken met kinderen, pubers én volwassenen: elke leeftijd en elk niveau hebben zo hun eigen uitdagingen en het is de kunst om daar een zo leuk mogelijke en leerzame les van te maken. Naast drumdocent ben ik coördinator van CKE-popschool, de pop-, rock- en jazzafdeling van CKE.
 
Zelf kreeg ik op m'n zesde mijn eerste muzieklessen op Muziekschool Sittard (want daar kom ik vandaan). Op mijn achtste verjaardag kreeg ik (eindelijk!) mijn eerste drumstelletje van mijn ouders. Na de middelbare school heb ik 5 jaar aan het conservatorium in Rotterdam (tegenwoordig Codarts) jazzdrums gestudeerd. Maar ik heb me nooit laten beperken door mijn jazzdiploma. Integendeel: ik heb met tal van bands en projecten pop, rock, metal, blues, bigband, jazzdance, covers - ja eigenlijk alles wel - gespeeld de afgelopen jaren.
 
Momenteel speel ik in meerdere bands: The New Habit, Anne Stockman Quartet en Lunar Orchestra. En als ik dan nog tijd over heb, ben ik meestal video's aan het monteren (die dan meestal ook over drummen gaan). Kijk maar eens op YouTube. Maar ik heb nog wel meer uit de hand gelopen hobby's: van tijd tot tijd ben ik producer, vormgever, componist, toetsenist, regisseur, platenbaas en tekstschrijver. Als ik m'n creativiteit maar kwijt kan!