Kinderfeestjes creatief

Wil je jouw kinderfeestje op een creatieve manier invullen? Wil je een heel bijzonder en totaal ander verjaardagsfeestje vieren? Dat kan bij CKE! Samen met je vrienden en vriendinnen ben je een middag hartstikke leuk bezig. En je houdt er allemaal nog iets moois aan over om mee naar huis te nemen ook! Je kunt kiezen uit allerlei workshops voor verschillende leeftijden. Ze staan hieronder op een rijtje.

Toveren met kaars en kleuren (4-8 jaar)
Wist je dat je een dierentekening tevoorschijn kan toveren? We laten het je zien, zodat jij het ook kunt… Eerst zie je helemaal niks, het lijkt wel of je onzichtbaar aan het tekenen bent. Maar dan beginnen we met kleuren en je gelooft nooit wat er dan tevoorschijn komt… Wauw, het lijkt wel tovenarij!
Extra materiaalkosten: € 2 per deelnemer

Indruktemakers (8-12 jaar)
Vind je het leuk om een T-shirt te dragen dat je zelf hebt beschilderd? In deze workshop ga je aan de slag met textielverf die je met speciale stompe kwasten en zelfgemaakte sjablonen op de stof stempelt. Zo krijg je een uniek ontwerp op het door jou zelf meegebrachte (gewassen!) T-shirt, dat je de volgende dag al meteen aan kunt!
Extra materiaalkosten: € 4 per deelnemer

Graffiti (8-15 jaar)
Vanwege risico’s in weersomstandigheden kunnen we dit kinderfeestje helaas niet verzorgen in de wintermaanden.
Altijd al eens met spuitbussen willen leren werken? Dit is je kans! Je krijgt in deze workshop eerst uitleg over de basistechnieken zodat je weet wat je wel of niet kunt doen. Daarna ga je aan de slag met een schets op papier om zo tot een mooi ontwerp te komen. En tot slot ga je buiten met de spuitbussen aan de slag om hiervan een mooi eigen graffitiwerkstuk te maken.
Extra materiaalkosten: € 9 per deelnemer

Keramiek (6-16 jaar)
Lekker met je vingers in de klei? Tijdens deze workshop werken we met echte klei om een uniek eigen werkstuk te boetseren. Je leert hoe je iets stevig vast moet zetten, zodat het tegen een stootje kan en we beschilderen het vervolgens met speciale kleiverf. Om het werk daarna zo hard als steen te krijgen, moet het een heuse pottenbakkersoven in waar het wel meer dan 1000 graden heet wordt! Na ongeveer 2 weken kun je jouw kunstwerk bij CKE ophalen. Het is nu gebakken en kan wel eeuwenoud worden.
Extra materiaalkosten: € 2 per deelnemer

Stop-motion (8-16 jaar)
Lijkt het je leuk om jouw uitgeknipte tekening of kleipoppetje tot leven te laten komen? In deze workshop leer je hoe je daar zelf op de computer een korte animatie van maakt, zodat je op het eind je eigen filmpje hebt. Leuk voor op YouTube of Facebook!
Extra materiaalkosten: € 3 per deelnemer

Rubber recycle (8-16 jaar)
Wat kan je eigenlijk met een oude fietsbinnenband? Nou, dat gaan we in deze workshop zien. De mooiste armbanden, kettingen en riemen leer je hiervan maken. Zodat je na afloop elk met een prachtig, stoer, zelfgemaakt sieraad naar huis gaat.
Extra materiaalkosten: € 2 per deelnemer

Sieraden lamineren (8-16 jaar)
Samen met een edelsmid ga je in deze workshop aan de slag. Allereerst ga je mooie plaatjes en tekeningen uit tijdschriften zoeken en combineren, die daarna door een lamineermachine gaan. Zo komt er een doorzichtig plastic laagje overheen. Allerlei mooie versieringen zoals kraaltjes en metaaldraad maken het sieraad vervolgens helemaal compleet.
Extra materiaalkosten: € 2 per deelnemer

3D-printen* (10-16 jaar)
Ooit al eens met een 3D-printer gewerkt? Bij CKE kan het. Je maakt eerst met behulp van een tekenprogramma allemaal een eigen ontwerp op de laptop (bijvoorbeeld van een sleutelhanger) en vervolgens wordt eentje daarvan meteen al tijdens de workshop uitgeprint in ABS-kunststof. De andere ontwerpen worden vanwege de tijd op een later moment uitgeprint en kunnen na twee weken bij CKE worden opgehaald.
Extra materiaalkosten: € 8,25 per deelnemer

Plastic recycle (10-16 jaar)
Met behulp van oude plastic draagtassen maken we in deze workshop een nieuw en eigentijds voorwerp zoals bijvoorbeeld een tasje, etui, telefoonhoes, iPod-hoes of make-uptasje. Eerst maak je van stukjes plastic een nieuwe stevige lap door te knippen, plakken, combineren en smelten. Daarna maak je er je eigen ding van op de naaimachine.
Extra materiaalkosten: € 2 per deelnemer
 Duur van de workshops
Elke workshop duurt 90 minuten (*de workshop 3D-printen duurt 15 minuten langer).

Wanneer & waar?
Soms zoek je een workshop voor op een bepaalde dag. Wij kijken dan welke workshops we op die dag kunnen aanbieden waaruit je kunt kiezen. Dat ligt een beetje aan welke docenten op die dag kunnen. Maar soms wil je per se een bepaalde workshop volgen. Dan kijken wij op welke dagen we die workshop kunnen aanbieden. Samen zoeken we zo naar de leukste mogelijkheid voor jouw verjaardagsfeestje.

De feestjes zijn bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.

Kosten
€ 95 per feestje voor maximaal 12 kinderen, exclusief materiaalkosten (de materiaalkosten staan apart bij de workshops vermeld).

Informatie & boeken
Voor meer informatie en het boeken van een kinderfeestje (minimaal 3 weken vóór het feestje) kun je contact opnemen met Chantal Ruijgrok via chantal.ruijgrok@cke.nl.

Deel dit met je vrienden via: