Kinderfeestjes creatief

Wil je jouw kinderfeestje op een creatieve manier invullen? Wil je een heel bijzonder en totaal ander verjaardagsfeestje vieren? Dat kan bij CKE! Samen met je vrienden en vriendinnen ben je een middag hartstikke leuk bezig. En je houdt er allemaal nog iets moois aan over om mee naar huis te nemen ook! Je kunt kiezen uit allerlei workshops voor verschillende leeftijden. Ze staan hieronder op een rijtje.

Toveren met kleuren (4-8 jaar)
Wist je dat je een dierentekening tevoorschijn kan toveren? We laten het je zien, zodat jij het ook kunt… Eerst zie je helemaal niks, het lijkt wel of je onzichtbaar aan het tekenen bent. Maar dan beginnen we met kleuren en je gelooft nooit wat er dan tevoorschijn komt… Wauw, het lijkt wel tovenarij!
Materiaalkosten: € 2 per deelnemer

Keramiek (6-16 jaar)
Lekker met je vingers in de klei? Tijdens deze workshop werken we met echte klei om een uniek eigen werkstuk te boetseren. Je leert hoe je een goede basis maakt en hoe je kleidelen stevig vast kan zetten zodat het tegen een stootje kan. Om het werk daarna zo hard als steen te krijgen, moet het een heuse pottenbakkersoven in waar het wel meer dan 1000 graden heet wordt! Na ongeveer 2 weken kun je jouw kunstwerk bij CKE ophalen. Het is nu gebakken en kan wel eeuwenoud worden.
Materiaalkosten: € 2 per deelnemer

Indruktemakers (8-12 jaar)
Vind je het leuk om een T-shirt te dragen dat je zelf hebt beschilderd? In deze workshop ga je aan de slag met textielverf die je met speciale stompe kwasten en zelfgemaakte sjablonen op de stof stempelt. Zo krijg je een uniek ontwerp op het door jou zelf meegebrachte (gewassen!) T-shirt, dat je de volgende dag al meteen aan kunt!
Materiaalkosten: € 4 per deelnemer

Collagekunst (8-12 jaar)
Hou je van lekker bezig zijn met je handen en papier, dan is dit misschien wel hét feestje voor jou. Eerst ga je gezamenlijk allerlei materialen en technieken uitproberen op een groot vel. Veel kleuren en structuren zodat het een gezellige bonte boel wordt. Daarna wordt dit vel in stukken gescheurd zodat het de basis wordt van jouw eigen collage. Wat maak je ervan? Een dier? Een monster? Een…?
Materiaalkosten: € 2,50 per deelnemer

Light graffiti (8-12 jaar)
Een apart feestje in het donker, wie wil dat nou niet? Tijdens deze workshop 'teken' je, terwijl de lampen uit zijn, jouw eigen bedachte tekening met verschillende lampjes in de lucht terwijl de fotocamera er een opname van maakt. Het resultaat is een hele magische foto waar je gekleurde tekening als lichtstrepen op zichtbaar is geworden. De foto is jouw tekening geworden! Alle foto’s worden na het feestje digitaal naar je ouders opgestuurd zodat je ze aan iedereen kan laten zien als een ware lichtkunstenaar.
Materiaalkosten: € 2 per deelnemer

Graffiti (8-15 jaar)
  
Vanwege risico’s in weersomstandigheden kunnen we dit kinderfeestje helaas niet verzorgen in de wintermaanden.
Altijd al eens met spuitbussen willen leren werken? Dit is je kans! Je krijgt in deze workshop eerst uitleg over de basistechnieken zodat je weet wat je wel of niet kunt doen. Daarna ga je aan de slag met een schets op papier om zo tot een mooi eigen ontwerp te komen. En tot slot ga je buiten met de vrije hand en spuitbussen aan de slag om hiervan een mooi eigen graffitiwerkstuk te maken.
Materiaalkosten: € 9 per deelnemer

Stencil graffiti (8-15 jaar)
Vanwege risico’s in weersomstandigheden kunnen we dit kinderfeestje helaas niet verzorgen in de wintermaanden.
Ken je de grootste graffiti kunstenaar van deze tijd, Banksy? Hij is beroemd om zijn stencil-graffiti. Het voordeel van stencils is dat je die makkelijk vaker kunt gebruiken, zodat je niet elke keer een ontwerp helemaal uit de losse pols hoeft te spuiten. Ook worden de lijnen wat strakker. In deze workshop leer je daar van alles over. Je gaat eerst aan de slag met het maken van je eigen stencil die je later in de workshop meteen kunt gaan uitproberen met spuitbus op een vel papier.
Materiaalkosten: € 10 per deelnemer

Stop-motion (8-16 jaar)
Lijkt het je leuk om jouw uitgeknipte tekening of kleipoppetje tot leven te laten komen? In deze workshop leer je hoe je daar zelf een korte animatie van maakt met behulp van computer en fotocamera’s, zodat je op het eind je eigen bewegende filmpje hebt. Superleuk voor op YouTube of Insta!
Materiaalkosten: € 3 per deelnemer
 Duur van de workshops
Elke workshop duurt 90 minuten.

Wanneer & waar?
Soms zoek je een workshop voor op een bepaalde dag. Wij kijken dan welke workshops we op die dag kunnen aanbieden waaruit je kunt kiezen. Dat ligt een beetje aan welke docenten op die dag kunnen. Maar soms wil je per se een bepaalde workshop volgen. Dan kijken wij op welke dagen we die workshop kunnen aanbieden. Samen zoeken we zo naar de leukste mogelijkheid voor jouw verjaardagsfeestje.

De feestjes zijn bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven.

Kosten
Een kinderfeestje kost € 135 per feestje (minimaal 6 en maximaal 12 kinderen).
Extra kosten:

  • ranja met spekjes: € 1,50 per kind
  • chips: € 1 per kind

Informatie & boeken
Voor meer informatie en het boeken van een kinderfeestje (minimaal 3 weken vóór het feestje) kun je tijdens kantooruren contact opnemen met de afdeling Verhuur via 040-2163240. Je kan ook direct een aanvraag doen via het informatie-/offerteformulier op cke.nl/zaalverhuur.

Deel dit met je vrienden via: