zaterdag 30 juni 2018

Eindhovense Theaterdag 2018

inspirerende workshopdag voor toneelspelers en theatermakers

Op zaterdag 30 juni organiseren Podium A, Doppio, Dulcinea, Pand P, Kabra en CKE weer de Eindhovense Theaterdag in Pand P. Het programma bestaat uit een interessant aanbod van workshops, presentaties, lekker eten en een gezellig feest ter afsluiting.

Individuele speler of compleet toneelgezelschap? Iedereen is welkom. Je schrijft je individueel in en kiest zelf het workshopprogramma dat bij jou past.

PROGRAMMA

13.00 uur
Inloop

13.15 uur
Gezamenlijke warming-up, verzorgd door Dulcinea.

14.00 uur
Aanvang workshops, waarbij je kunt kiezen uit de volgende programma's:

Lange workshop 1: Lipdub in een middag • Gegam Soghomonyan (14.00 - 17.00 uur)
Gegam Soghomonyan studeerde in 2010 af aan de Academie voor Theater in Tilburg. Hij is gespecialiseerd in film- en camera-acteren. In deze workshop ga je met je groepje onder begeleiding van Gegam een lipdub/videoclipje maken. Gegam kiest een passend nummer en vervolgens wordt de tekst verdeeld tussen de spelers. Na het oefenen wordt het clipje opgenomen. En wat natuurlijk heel erg leuk is, is dat je meteen die avond al de première hebt van het clipje.

Lange workshop 2: Theatervoorstelling 'Expeditie Eindhoven' in een snelkookpan • Vivian Liebregts (14.00 - 17.00 uur)
In Expeditie Eindhoven maken we een voorstelling in drie uur tijd. Onder leiding van regisseuse Vivian Liebregts, afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, maken we een spannende maar komische voorstelling over hoe te overleven in Eindhoven. Een middag voor wie wel van een uitdaging houdt, nieuwe spelers wil ontmoeten en zijn of haar spelerskwaliteiten aan Eindhoven wil laten zien.

Drie korte workshops (14.00, 15.10 en 16.20 uur)
Je kan de drie korte workshops in verschillende routes volgen: A-B-C, B-C-A en C-A-B. Maak jouw keuze bij aankoop van het ticket.

Workshop A: The Singing Circle • Hans van Heijningen
The Singing Circle is voor mensen die willen (leren) zingen om het zingen zelf. De drempel is laag: iedereen kan meedoen, ongeacht niveau of ervaring. The Singing Circle is een uitgelezen plaats om het zingen in een groep te oefenen. Voor veel mensen geldt dat ze als kind  vaak te horen hebben gekregen: je zingt vals, je bromt, ga maar achteraan staan of, als wij zingen hoef jij niet mee te doen. Kortom, de ideale situatie om voorgoed met zingen op te houden. En toch blijft het knagen, want vroeg of laat komt deze oerimpuls toch weer boven: ik wil zingen!

Door een tijdje met The Singing Circle mee te zingen, raak je je schroom kwijt, ga je meer durven, ontwikkel je een ontspannen, mooie, en bovenal eigen klank. Niet zelden herwinnen mensen hun zelfvertrouwen. In een ontspannen sfeer zingen we stukjes melodie of klanken met ritme uit diverse culturen, waarbij we voor iedereen een plaats vinden voor zijn of haar stemmogelijkheden. Dit resulteert vrij gemakkelijk in meerstemmig zingen, tevens een oefening in bij jezelf blijven en ook het geheel in de gaten houden. Ook is er aandacht voor stemgebruik, ademhalingstechniek en houding. De workshop wordt gegeven door zangdocent Hans van Heiningen.

Workshop B: 1 tekst, 3 stijlen • Natasja d’Armagnac
Natasja d’Armagnac (1968) studeerde aan de Academie voor Drama en heeft een master gedaan bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze geeft spelles op de theaterschool en heeft sinds 1998 een eigen theatergroep 'Sally & Molly’. Haar voorstellingen en teksten hebben vaak een maatschappelijk karakter. Als schrijver/regisseur/docent drama werkt ze zowel met professionals als amateurspelers. Iedere groep krijgt dezelfde tekst, maar gaat deze in een andere stijl spelen. Tijdens de eindprestentatie krijgen we te zien wat de diverse interpretaties doen met een tekst.

Workshop C: Clownerie • Ton Kurstjens
De clown laat je nadenken over wie je bent, hoe je communiceert, waar je grenzen liggen en welke capaciteiten je niet of onvoldoende benut. Zijn levensstijl heeft ons iets te vertellen. Aan de hand van de leefwereld van de clown kun je proberen de vrijheid, die we vaak als kind konden ervaren, opnieuw te beleven. Tijdens de workshop word je uitgenodigd vrijer te worden in het volgen van je impulsen en het gevoel wat dat bij je oproept te delen met het publiek. Ton Kurstjens (1959) startte in 1983 als clown en geeft cursussen in binnen- en buitenland. Zijn boek The Clown, from Heart to Heart geeft inzicht in het clownsspel.

18.00 uur
Gezamenlijk eten. Er wordt een buffet geserveerd waarbij ook rekening is gehouden met vegetariërs.

19.00 uur
 Presentatie van de workshops 1 tekst, 3 stijlen, The Singing Circle en de lange workshops.

20.15 uur
Gezamenlijke afsluiting verzorgd door Dulcinea.

21.00 uur
Groot Pand P-feest met dj.

Locatie
Pand P, Leenderweg 65 in Eindhoven

Tickets
Deelname kost € 20 inclusief diner. Student? Dan krijg je € 5 korting. Gebruik bij het bestellen de kortingscode STUDENT (max. 1 keer per bestelling) en neem op de dag zelf je studentenpas mee.

Bestel je ticket(s) hieronder:
 

 


Foto: Eindhovense Theaterdag 2017, Bea Straver

Deel dit met je vrienden via: