zaterdag 25 november 2017

Dulce Lignum in de Catharinakerk

Meeslepend muziekstuk in jubilerende stadskerk van Eindhoven

In het kader van 150 jaar stadskerk Sint Catharina presenteert CKE Dulce Lignum, een meeslepend stuk vol emotie.

Het muziekstuk Dulce Lignum werd gecomponeerd door componist en pianist Henk van Riel. In deze 'plechtige mis voor de geboorte van de Heer' verbond hij het kerstgebeuren met het lijden van Christus. Het hout van de kribbe wordt in verband gebracht met het kruishout, het 'Dulce lignum - lieflijk hout'. In samenwerking met professionals en amateurs uit Eindhoven en omgeving maakt CKE er een avond van in kerstsfeer, met muziek, dans en theater.

Dulce Lignum wordt uitgevoerd door een projectkoor o.l.v. dirigent Piet Zeegers en repetitor Paul van den Bemt en een amateurorkest dat is samengesteld uit docenten en leerlingen van CKE en amateurmusici uit de stad.
De aanwezigheid van dansers onder leiding van choreograaf Sacha van der Graaf versterkt de beleving van de muziek. Tussen de delen draagt Wen van der Schaaf gedichten voor die verbinding hebben met de inhoud van het stuk. Fotograaf Roberto Bogers en een aantal amateurfotografen verzorgen beeldmateriaal dat de voorstelling door middel van projectie ondersteunt. De unieke combinatie van verschillende kunstdisciplines maakt er een indrukwekkend geheel van.

Over het project
CKE heeft sinds tientallen jaren een verbinding met de kerk in de vorm van het uitvoeren en organiseren van projecten en concerten. Zo bieden we samen met de Cathrien een podium en verbinden we professionals en amateurkunstenaars via muziek met elkaar.

Het project Dulce Lignum doet dit ook. Door inzet en ondersteuning van docenten en professionele kunstenaars, die met de deelnemers aan de slag zijn gegaan, zijn leren én maken belangrijke factoren. Naast georganiseerde amateurkunstenaars (bijvoorbeeld in verenigingsverband) nemen ook mensen deel die nog niet verbonden zijn. Door deze personen samen een project te laten uitvoeren dat zo divers en bijzonder is, verwachten we iedereen een ervaring te kunnen bieden die naar meer smaakt.

Informatie
Datum: zaterdag 25 november 2017
Locatie: Catharinakerk, Kerkstraat 1 Eindhoven
Aanvang: 19.30 uur

Ter gelegenheid van het jubileum is in de kerk een gratis programmaboekje te verkrijgen.

Kaartje kopen?
De entree bedraagt € 6 inclusief drankje en servicekosten. Kaarten zijn hieronder te bestellen:
 

 
Deel dit met je vrienden via: