Fotografie

→ bekijk het cursusaanbod

In onze fotografiecursussen ligt het accent op de creatieve en artistieke kant, zonder daarbij de techniek uit het oog te verliezen. Al doende ontdekken!

Basiscursus

Een goede foto maken is meer dan een druk op de knop. Bewust waarnemen is een belangrijk element in de cursussen. Waar ga je staan? Wat komt erop en wat laat je weg? Compositie, licht, kleur en vorm krijgen ruim aandacht in de praktische basiscursus. Ook werk je in de studio, ga je samen op pad en is er ruimte voor de techniek van de digitale camera.

Vervolgcursus
In de vervolgcursus duik je meer de diepte in. Wat is jouw fotografie, jouw stijl? Heb je al een ‘handschrift’ of kun je dat ontwikkelen?

Fotogroep
De fotogroep is voor (ver)gevorderde fotografen. De lessen zijn leuk, spannend, dynamisch en creatief en worden in blokken gegeven door drie verschillende docenten.

Workshops en korte cursussen
Naast de jaarcursussen bieden we inspirerende workshops aan voor fotografen van alle niveaus. Deze korte themaworkshops omvatten 3 tot 5 lessen, waarin de nadruk op de praktijk ligt. Je gaat intensief met één onderwerp aan de slag, zoals portret, natuur, pinhole, complexe lichtsituaties of esthetisch naakt. Drie keer per jaar organiseren we TGIF: creatieve workshops op vrijdagochtend. Vaak ook met een fotografieworkshop. Houd de agenda in de gaten voor meer informatie.

Doka (analoge fotografie en pinhole)
CKE heeft een grote, goed uitgeruste donkere kamer en is daarin uniek in Eindhoven en omgeven. Regelmatig stellen we de doka op onze locatie aan de Stratumsedijk open voor wie met pinholes of negatieven aan de slag wil. Heb je interesse om in de doka te werken, stuur dan een mailtje aan Jos Waagen: jos.waagen@planet.nl.

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via: