Muziek

→ bekijk het cursusaanbod

Bij CKE geven we muzieklessen en -cursussen aan mensen van alle leeftijden en niveaus. Je kunt bij de muziekschool al terecht met je kindje vanaf 4 maanden, maar we geven ook elke week muziekles aan een groep 80-plussers in een verzorgingshuis. En daar zit natuurlijk heel veel tussenin. We leren je muziek maken op een manier die past bij jou.

Cursussen
Cursussen bestaan uit een vast aantal lessen rondom een bepaald thema, een bepaalde muziektechniek of voor een specifieke doelgroep.

Lidmaatschap
Bij een lidmaatschap van de muziekschool volg je doorlopend muziek- of zanglessen, behalve in de schoolvakanties. Een lidmaatschap (vanaf € 461 per jaar) omvat wekelijks of tweewekelijks groepsles of individuele les en gratis deelname aan samenspel, bandjes, ensembles en extra modules.

naar tarieven

Start lessen
De meeste muzieklessen beginnen direct na de grote vakantie, maar later in het seizoen instromen is in overleg meestal wel mogelijk. Na inschrijving neemt de docent contact met je op over de lesdag en -tijd.

Adviesleeftijden voor instrumenten
Hoe oud moet je (kind) zijn om les te kunnen krijgen op een bepaald instrument? We hanteren hier adviesleeftijden voor, gebaseerd op onze ervaringen door de jaren heen. Neem bij twijfel eerst een proefles, zodat je samen met de docent een goede keuze kunt maken.

Proefles of instapcursus
Twijfel je nog over het instrument dat je wilt spelen? Of weet je niet zeker of muziekles iets voor jou is? Vraag dan een vrijblijvende proefles aan. Onze docenten helpen je graag bij het maken van een goede keuze.

In de tweede helft van het seizoen zijn er ook instapcursussen voor kinderen en jongeren waarin je in 12 lessen tegen een gunstig tarief kennis kunt maken met een instrument en muziekles. Voor volwassenen is een instapcursus tussentijds op aanvraag ook mogelijk.

Samenspel en samenzang
Samenspel is op onze muziekschool een belangrijk onderdeel van de instrumentale opleiding. Hoe goed je ook bent op je instrument, je bent pas écht een complete muzikant als je kunt samenspelen. Het is leerzaam en bovendien ontzettend leuk! Op onze website vind je in het cursusaanbod alle ensembles, koren, orkesten en bands. Hieraan mag je gratis deelnemen als je lid bent van de muziekschool. Anderen zijn natuurlijk ook welkom om mee te doen, maar betalen hiervoor een vast tarief.

Talentontwikkeling
Heb je behoefte aan extra aanbod en verdieping? CKE biedt talentontwikkelingsprogramma's op maat, zoals de Talentstroom en Rock City Basics.
→ meer over Talentontwikkeling

Talent-ID: voor wie graag het vak in wil
CKE maakt zich samen met Fontys Hogeschool voor de Kunsten sterk voor talentontwikkeling in Zuidoost-Nederland. Onder de naam Talent-ID biedt CKE kinderen en jongeren een toegespitst programma aan om hen te begeleiden, hun talenten verder te ontwikkelen en  goed voor te bereiden op een kunstvakopleiding. Binnen muziek zijn dat de Vakklas en de Vakklas Rockschool.
→ meer over Talent-ID

Popschool
Onze popafdeling vind je in POPEI op Strijp-S. Je kunt er alles leren op het gebied van pop-, rock- en jazzmuziek, zoals zang, les op een instrument of bandcoaching krijgen. Als je in één van de vele CKE-bands speelt, sta je in elk geval twee keer per jaar op het podium in Café Wilhelmina.
→ lees verder

Uitschrijven
Informatie over (tussentijds) uitschrijven vindt u in onze inschrijfvoorwaarden.

→ bekijk het cursusaanbod

Deel dit met je vrienden via: