Keramiek basis

voor beginners en iets meer ervaren cursist
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Donderdag
Dagdeel
Avond
Duur
10 lessen
Gestart op
17-9-2020
Lestijd
19:30 - 21:30 (120 min)
Prijs
€ 198,65
Materiaal
€ 12,00
Locatie
Docent
Code
53501
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.


Cursusgeld van langlopende cursussen (meer dan 14 lessen) incasseren we per maand (doorlopende machtiging).
Cursusgeld van kortlopende groepscursussen of workshops incasseren we in één keer (eenmalige machtiging).


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Tuition fees for long-running courses (more than 14 lessons) are deducted from your bank account per month (by standing order).
Tuition fees for short group courses or workshops are deducted from your bank account in a single payment (by one-off direct debit).


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Deze cursus is helaas VOL, er is wel nog plaats bij keramiekstudio op zaterdagmiddag, waarvoor kan worden ingeschreven.

 

Keramiek is veelzijdig. Alle uitdrukkingsmogelijkheden met klei vallen eronder. Dat betekent dat je in deze cursus veel experimenteert, leert en ontdekt over en vooral mét het materiaal. Zowel technisch als creatief!

Ontdek de mogelijkheden van keramiek en jouw eigen stijl in deze beginnerscursus. Aan de hand van meerdere gerichte opdrachten krijg je kennis en inzicht in de mogelijkheden die werken met dit materiaal je biedt. Daaronder vallen bijvoorbeeld opbouwtechnieken, het decoreren en werken met engobes en ondergkazuren, het stook/droogproces en glazuurtechnieken. Geschikt voor geïnteresseerden zonder of met beperkte kennis van keramiek of mensen met enige ervaring die nog wat extra lesbegeleiding wensen.

Lees meer

Vanwege het coronavirus is tijdelijk voor deze opzet gekozen. Zittende cursisten kunnen op deze manier (en in een veilige kleinere setting) door met de vaardigheden en ideeën die ze in een eerdere cursus hebben opgedaan. Gebruik van gereedschappen en apparatuur zoals wals, spuitcabines, draaischijven e.d. is nog steeds mogelijk mits dat veilig binnen de groep kan gebeuren, anders wordt er een planning onderling afgesproken. Zo streven we naar een continuïteit van de eerder opgedane kennis en het plezier van werken met klei in al haar hoedanigheid. Je werkt in een open, ontspannen sfeer in een licht en ruim lokaal dat is aangepast aan de corona veiligheidsnormen. Ook goed om te weten: we stoken de werken op hoge temperaturen, waardoor het gemaakte werk sterk is en bestand tegen afwasmachine, oven, magnetron en lichte vorst. Heel bruikbaar en houdbaar dus!

Aanvullende informatie:

  • De groep bestaat uit maximaal 9 cursisten.
  • Aanvullend op deze cursus zijn de cursussen 'porselein' en 'introductieles draaien'.
  • Neem de eerste bijeenkomst een pinpas mee om klei te kunnen kopen. Om de klei te bewaren kun je een klei-emmer in bruikleenbruikleen krijgen krijgen, waarvoor huurgeld wordt berekend. Het is daarnaast handig om plastic zakken (bijv. pedaalemmerzakken) en een oude handdoek mee te brengen.
  • In deze tijden van corona wordt het meenemen van je eigen veelgebruikte handgereedschap gewaardeerd. Met een eigen keukenmesje, lomer en boetseerspatel kom je vaak al een heel eind.
  • De prijs van de klei is inclusief de kosten van het stoken van de werkstukken. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken.
  • Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is aan te raden.