Dance around the world

voor volwassenen 21+
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Woensdag
Dagdeel
Avond
Duur
14 lessen
Gestart op
9-9-2020
Lestijd
19:15 - 20:15 (60 min)
Prijs
€ 137,25
Locatie
Docent
Code
46021
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.


Cursusgeld van langlopende cursussen (meer dan 14 lessen) incasseren we per maand (doorlopende machtiging).
Cursusgeld van kortlopende groepscursussen of workshops incasseren we in één keer (eenmalige machtiging).


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Tuition fees for long-running courses (more than 14 lessons) are deducted from your bank account per month (by standing order).
Tuition fees for short group courses or workshops are deducted from your bank account in a single payment (by one-off direct debit).


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
In dit eerste blok DANCE around the world nemen we je mee naar de 1e vier dansstijlen: Chinees, Bellydance, Bollywood en Iers!

Lees meer

Chinese volksdans is verbonden met de eigen bevolkingscultuur en gewoontes, er zijn veel verschillende volksdansstijlen, zoals de Han-volksdans, in deze dans wordt de waaier gebruikt.  Binnen-Mongolië volksdans is een dansstijl met veel verschillende bewegingsdynamiek.  Tibetaanse volksdans met een gebogen rug en losse heupen, basisstappen zijn stampen, twisten en slepen, maar niet alleen de inhoud van dans heeft een religieuze betekenis, ook de formatie en richtlijn. 

Egyptische buikdans is krachtig en aards, maar ook zacht en vrouwelijk. De focus ligt op het isoleren van spiergroepen en deze afzonderlijk van of in combinatie met elkaar te bewegen, als visuele ‘vertaling' van de muziek. De dans versterkt buik- en rugspieren, bevordert de ademhaling en zorgt voor een sterke, natuurlijke lichaamshouding. Bovendien is buikdans de ultieme feel-good dans: je lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen krijgen een enorme boost! 

India is bekend om de grote filmindustrie. Amerika maakt ook veel films, vooral in de staat Hollywood. Bollywood komt van Hollywood, de H is vervangen voor de B van Bombay. Bollywoodfilms zijn vol kleur, muziek en lijken nog het meeste op een musical en een soapserie tegelijk. In elke Bollywoodfilm wordt gezongen en gedanst en vaak gaat het om de liefde.

Na het optreden van Riverdance tijdens het Eurovisiesongfestival van 1994 werd de Ierse dans ongekend populair! En nog steeds touren ze na 25 jaar over heel de wereld!

 

Foto: Madeleine Sars