Balans door dans

voor mensen met Parkinson
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Dinsdag
Dagdeel
Ochtend
Duur
8 lessen
Gestart op
11-2-2020
Lestijd
10:30 - 11:30 (60 min)
Prijs
€ 67,00
Locatie
Docent
Code
P00001
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Amounts up to € 200 are usually deducted in 1 instalment (one-off authorisation)
Amounts of € 200 or more are always deducted by direct debit in 2 instalments (standing order)


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Plezier beleven in het actief bezig zijn met dans en muziek, zonder dat het er toe doet of je het ‘goed’ doet. Grenzeloos samen bewegen op muziek, geeft ruimte en een gevoel van vrij zijn. Dat is de kern van Balans door dans, ontwikkeld en verzorgd door CKE in de regio Eindhoven.
 
Voor wie?
Deze danslessen zijn bedoeld voor mensen met de diagnose ziekte van Parkinson, maar de ziekte staat niet centraal. Omdat het hebben van Parkinson hier ‘gewoon’ is, hoeft het er niet speciaal over te gaan. In de groep vinden zowel individuele deelnemers als deelnemers die het fijn vinden om een activiteit samen met hun partner of een andere betrokkene zoals een mantelzorger, familielid, vriend(in) of verzorger te doen, een plekje.
 
Methode
Er wordt gewerkt met een speciaal voor deze doelgroep ontwikkelde methode, ondersteund met daarvoor geselecteerde muziek. Aan bod komen coördinatie, balans, kracht, flow en souplesse van bewegingen en ook wordt de creativiteit van deelnemers gestimuleerd.
 
In opeenvolgende series van 8 lessen met een bepaald bewegingsthema, wordt elke week gewerkt aan het ontwikkelen en verfijnen van ieders individuele manier van bewegen. Soms zittend, soms staand, soms bewegend door de ruimte, maar altijd met aandacht voor de individuele deelnemer en open voor iedereen, ook zonder danservaring.
 
Samenwerking
Wij werken nauw samen met de organisatie achter het in New York ontwikkelde programma Dance for PD, wereldwijd het kwaliteitsstempel voor dans met mensen met Parkinson. Ook met de Britse organisatie People Dancing hebben wij een samenwerkingsverband.
Lees meer
Praktische informatie voor deelnemers
  • Er is geen speciale kleding of schoeisel nodig voor deelname, als het maar comfortabel zit.
  • Iedereen kan deelnemen. De deelnemers in deze groep zijn 55+.
  • De lessen zijn laagdrempelig en instromen gaat gemakkelijk. Er is aandacht voor het individu.
  • De les duurt van 10.30 tot 11.30 uur, met een inloop vanaf 10.00 uur. Na de les is er altijd mogelijkheid tot samenzijn en napraten met koffie en thee.
  • De lessen worden gegeven in het Theehuis van Vitalis-locatie Peppelrode in Eindhoven.
Over de docent
De lessen Balans door dans worden gegeven door Marieke Wilde, die als dansdocent is verbonden aan CKE. Zij heeft zich gespecialiseerd in dans voor mensen met Parkinson (Dance for PD, New York) en dans voor mensen met dementie (University of Leicester). Zij zet haar passie voor dans in voor de optimale begeleiding van deelnemers.
 
Vragen? Mail naar marieke.wilde@cke.nl.