In deze cursus is steeds begeleiding aanwezig maar er wordt geen les meer gegeven zoals in de jaarcursussen. Basiskennis in de verschillende technieken van opbouwen, decoreren, glazuren en eventueel draaien is dus een vereiste. Net als het vermogen om zelfstandig opdrachten of ideeën te bepalen. De docent is aanwezig voor ondersteuning in de vorm van feedback, suggesties, tips en technische vragen om je vooruit te helpen. Maar grijpt uiteraard ook in als je te ver buiten je expertise raakt.
Het inloopatelier werkt verder met een knipkaartsysteem. Je hebt 20 lessen die je afneemt en die je vervolgens vrij kunt indelen in 25 gegeven lesweken. Zo heb je de flexibiliteit om je eigen rooster op te stellen.
Het lokaal is ruim en licht opgezet en biedt voldoende plek om zowel met handvormen als draaien aan de slag te gaan. Er zijn grote werktafels, 4 elektrische schijven, 3 schopschijven, een grote kleiwals, twee spuitcabines, en meerdere grondstoffen en recepten voor het afwegen van steengoed glazuren. Daarnaast hebben we meerdere soorten klei in de opslag ter verkoop (steengoed en porselein, in giet- draai –en handvorm.) Voor algemeen gebruik zijn er basis handgereedschappen aanwezig.
Aanvullende informatie:
• De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
• Alleen cursisten met enige ervaring kunnen deelnemen. (Richtlijn: minimaal 2 jaarcursussen.)
• Neem de eerste bijeenkomst een pinpas mee om materialenbonnen te kunnen kopen.
• Om de klei te bewaren kun je een klei-emmer in bruikleen krijgen, waarvoor huurgeld wordt berekend.
• Klei koop je naar rato en is inclusief de kosten van het stoken van de werkstukken. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken. We werken met steengoedklei en stoken op 1260 graden.
• Als je speciale eisen stelt aan gereedschappen (bijvoorbeeld specifiek draaigereedschap of speciale kwasten, dan moet je deze zelf meebrengen.
• Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is aan te raden.