Inloopatelier Keramiek

voor volwassenen
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Maandag
Duur
20 lessen
Gestart op
20-9-2019
Prijs
€ 357,00
Materiaal
€ 12,00
Locatie
Code
53512
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Register

Details of participant

Enter a valid date of birth.
Enter a valid house number.


Amounts up to € 200 are usually deducted in 1 instalment (one-off authorisation)
Amounts of € 200 or more are always deducted by direct debit in 2 instalments (standing order)


We sometimes take photos or videos during classes, which we then use for our website, social media channels and / or print media. We would like to have your permission for this use. If you object to such use, we will make sure that neither you nor your child will appear as a result of any recordings. Unfortunately, we cannot take this into account in the event of public activities or performances.
Nieuw in het aanbod van Keramiek is het Inloopatelier. Het zit tussen een reguliere jaarcursus (lessen voor beginners en gevorderden) en het Open atelier (zelfstandig werken voor vergevorderden) in. Bedoeld voor cursisten die al enige ervaring hebben met keramiektechnieken en graag zelfstandig willen werken, maar het fijn vinden dat er nog altijd iemand aanwezig is om op terug te vallen als dat nodig is. 
 
In deze cursus is steeds begeleiding aanwezig maar er wordt geen les meer gegeven zoals in de jaarcursussen. Basiskennis in de verschillende technieken van opbouwen, decoreren, glazuren en eventueel draaien is dus een vereiste. Net als het vermogen om zelfstandig opdrachten of ideeën te bepalen. De docent is aanwezig voor ondersteuning in de vorm van feedback, suggesties, tips en technische vragen om je vooruit te helpen. Maar grijpt uiteraard ook in als je te ver buiten je expertise raakt.
 
Het inloopatelier werkt verder met een knipkaartsysteem. Je hebt 20 lessen die je afneemt en die je vervolgens vrij kunt indelen in 25 gegeven lesweken. Zo heb je de flexibiliteit om je eigen rooster op te stellen. 
Lees meer
Het lokaal is ruim en licht opgezet en biedt voldoende plek om zowel met handvormen als draaien aan de slag te gaan. Er zijn grote werktafels, 4 elektrische schijven, 3 schopschijven, een grote kleiwals, twee spuitcabines, en meerdere grondstoffen en recepten voor het afwegen van steengoed glazuren. Daarnaast hebben we meerdere soorten klei in de opslag ter verkoop (steengoed en porselein, in giet- draai –en handvorm.) Voor algemeen gebruik zijn er basis handgereedschappen aanwezig.
 
Aanvullende informatie:
• De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers.
• Alleen cursisten met enige ervaring kunnen deelnemen. (Richtlijn: minimaal 2 jaarcursussen.)
• Neem de eerste bijeenkomst een pinpas mee om materialenbonnen te kunnen kopen.
• Om de klei te bewaren kun je een klei-emmer in bruikleen krijgen, waarvoor huurgeld wordt berekend.
• Klei koop je naar rato en is inclusief de kosten van het stoken van de werkstukken. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken. We werken met steengoedklei en stoken op 1260 graden.
• Als je speciale eisen stelt aan gereedschappen (bijvoorbeeld specifiek draaigereedschap of speciale kwasten, dan moet je deze zelf meebrengen.
• Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is aan te raden.
Heb je inhoudelijke vragen over deze cursus? Mail dan naar chantal.ruijgrok@cke.nl