Klassieke dansdag 'La Bayadère'

in combinatie met een voorstelling in Pathé
Leeftijd
Jongeren, Volwassenen
Dag
Zondag
Dagdeel
Middag
Duur
1 les
Startdatum
20-1-2019
Lestijd
12:30 - 19:35 (425 min)
Prijs
€ 42,50
Locatie
Code
46001
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
De dansschool van CKE organiseert een klassieke dansdag met als thema ‘La Bayadère’ – één van de grootste klassiekers uit de balletgeschiedenis. Een verhaal over liefde, dood en wraakzucht, dat zich afspeelt in India. Betoverende decors en kostuums en de alom bekende balletscène het ‘Rijk der schimmen’ vertellen het tragische verhaal van de gedoemde liefde van de tempeldanseres Nikiya voor de krijger Solor, en hun uiteindelijke verlossing.

Programma

  • De dag begint met een korte lezing over de voorstelling La Bayadère. Het ballet, de muziek, de choreograaf, de componist en natuurlijk het gezelschap waar we naar gaan kijken.
  • Daarna gaan we zelf aan de slag. Eerst een klassieke opwarming die overgaat in het aanleren van een stukje repertoire uit La Bayadère.
  • Vervolgens hebben we een late lunch en lopen we met z’n allen naar de bioscoop, waar we gaan kijken naar de uitvoering van het Bolshoi ballet uit Moskou. Al ruim 200 jaar één van de beroemdste balletgezelschappen van de wereld.
Lees meer

Informatie & inschrijven

  • Bedoeld voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar.
  • De dansdag begint om 12.30 uur bij CKE aan de Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven en eindigt na de voorstelling bij Pathé om 19.35 uur.
  • Deelname kost € 42,50 incl. koffie/thee/lunch en toegang tot Pathé.
  • Inschrijven kan t/m 17 december 2018.


foto: Damir Yusupov