Voor kinderen schrijven

voor volwassenen
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Donderdag
Dagdeel
Avond
Duur
12 lessen
Startdatum
24-1-2019
Lestijd
19:30 - 22:00 (150 min)
Prijs
€ 269,00
Locatie
Docent
Code
63002
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Verhalen of gedichten schrijven voor kinderen is een vak apart. Een kinderpubliek is anders dan een volwassen publiek, maar even kritisch.
 
Waar haal je ideeën vandaan en hoe werk je die uit?
Hoe spreek je kinderen aan, hoe houd je hun aandacht vast?
En hoe stem je je tekst af op het leesniveau van je doelgroep?
 
Iets voor jou?
In deze cursus ga je je verdiepen in de belevingswereld van kinderen van nu, maar ook putten uit je fantasie en herinneringen. En natuurlijk gaan we de kunst afkijken van beroemde kinderboekenschrijvers en ‑tekenaars!
 
Uitgangspunt bij deze cursus: schrijven over diverse onderwerpen die kinderen interessant, grappig of spannend vinden, in klassieke en moderne vormen.

Lees meer

Wat ga je doen?
Elke week krijg je een andere schrijfopdracht. Een associatieoefening, tekst of beeld kan de aanleiding zijn. Soms schrijven we voor een specifieke leeftijdsgroep.
 
Op de cursussite vind je elke week extra informatie n.a.v. de les, plus een schrijfopdracht voor thuis.
 
Wat leer je?
Prikkelende opdrachten en associatieoefeningen helpen je fantasie op gang. Praktische tips geven je houvast. Voorbeelden uit jeugdboeken en -tijdschriften brengen je op nieuwe ideeën. Door uitwisseling met anderen ontdek je wat je sterke kanten zijn. Door te experimenteren met vorm ga je op zoek naar een eigen stijl.
 
Wie geeft les?
Judy Elfferich geeft sinds 1997 les aan mensen (van alle leeftijden) die schrijven voor hun plezier. Daarnaast is ze schrijver, dichter en redacteur. Werk van haar verscheen o.a. in De Tweede Ronde, KortVerhaal, Querido’s Poëziespektakel 4 en 5, BoekieBoekie. Judy’s blog: judyelf.edublogs.org.