Beeldhouwen

in steen en/of hout
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Maandag
Dagdeel
Middag
Duur
10 lessen
Start
in overleg
Lestijd
13:30 - 16:30 (180 min)
Prijs
€ 224,00
Materiaalkosten
€ 10,00
Locatie
Docent
Code
53431
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)
Een beeld maken uit steen of hout, dat vergt goede voorbereiding. Het begint met een schets en stukje bij beetje maak je jouw unieke beeld zichtbaar.

In deze cursus leer je de grondbeginselen van het beeldhouwen kennen. Eerst is er het idee dat je omzet in een klein schetsmodelletje dat dient als leidraad. De eerste aanzet is de ruwe vorm in steen of hout neer te zetten. Deze ruwe vorm verfijn je steeds meer, tot de laatste bewerking van het schuren, polijsten en in de was zetten is aangebroken. Tot slot kun je ervoor kiezen om je beeld op een sokkel te bevestigen.

Lees meer

Is dit de eerste keer dat je kennismaakt met beeldhouwen? Start dan met steenkappen uit mergel (verkrijgbaar in de les). Werk je in hout, dan wordt linde aanbevolen.

We starten met een thema. Het begin is voor een stenen of houten beeld hetzelfde. Je leert het gereedschap en de bewerking ervan gaandeweg kennen. Na mergel is een zachte serpentijn een logische stap. Deze is mooi te polijsten, waardoor de steen geheel tot zijn recht komt. Ook bij hout zal het politoeren als laatste bewerking de tekening van het hout mooi zichtbaar maken.

Een andere aanpak is het leren lezen van een steen of stuk hout en aan de hand daarvan een beeld maken. Uiteindelijk gaat het om het ontdekken van je eigen vormentaal: figuratief, abstract of een tussenvorm ervan.

Aanvullende informatie:

  • Er wordt ook aandacht besteed aan theorie in de beeldhouwkunst.
  • De cursus is geschikt voor beginners, maar zeker ook voor gevorderden.
  • Heb je zelf al een idee wat je wilt maken of al de nodige ervaring met beeldhouwen, dan begeleidt de docent je in je proces.