Illustratie op keramiek

voor beginners en gevorderden
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Zaterdag
Dagdeel
Ochtend
Duur
10 lessen
Gestart op
22-9-2018
Lestijd
09:30 - 12:00 (150 min)
Prijs
€ 229,00
Locatie
Docent
Code
54376
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
In deze cursus leer je eenvoudig maar krachtige keramiektechnieken waarmee je zelfgemaakte kommetjes, kopjes, vaasjes etc. kan handvormen, in combinatie met de leukste illustratietechnieken. Zo ontstaan er unieke en persoonlijke producten van stevige kwaliteit om daadwerkelijk te gebruiken.

Je hoeft geen ervaring te hebben met klei of glazuur, of zelfs maar heel goed te kunnen tekenen om deze cursus te kunnen volgen. De technieken worden duidelijk uitgelegd en de mogelijkheden zijn zo divers dat het voor iedereen, beginner of gevorderde, haalbaar is om met mooie en persoonlijke producten weer huiswaarts te keren.

Lees meer

Tijdens de cursus focussen we op functioneel gebruiksgoed van handzaam formaat waarbij er genoeg tijd is om meerdere verschillende producten te maken a.d.h.v. verschillende technieken. Daarbij gaan we uit van handvormen, maar maken we soms ook gebruik van mallen. Tijdens het drogen en tussen de stooktijden door zijn er daarnaast verschillende fases en manieren waarbij illustraties kunnen worden aangebracht. Hiervoor kun je steeds vooraf thuis ideeën opdoen of schetsen maken. Tot slot wordt alles nog met een foodsafe transparante glazuurlaag afgebakken waardoor je werkstukken duurzaam en slijtvast worden.

Aanvullende informatie

  • De lessen vinden om de week in de even weken plaats. M.u.v. schoolvakanties.
  • De groep bestaat uit maximaal 12 cursisten.
  • Glazuur en decoratiemateriaal is bij de cursus inbegrepen, klei koop je naar rato ter plekke in de cursus. Alleen werkstukken gemaakt van bij CKE gekochte klei worden gebakken.
  • Een stofmasker is verkrijgbaar in het winkeltje, net als klei-, gietklei- en porseleinbonnen.
  • Het dragen van een schort en/of kleding die vies mag worden, is aan re raden.