Klezmer spelen

cursus voor volwassen instrumentalisten
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Woensdag
Dagdeel
Avond
Duur
12 lessen
Startdatum
30-1-2019
Lestijd
20:45 - 21:45 (60 min)
Prijs
€ 78,00
Locatie
Docent
Code
10545
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
In deze cursus leer je Klezmermuziek spelen en interpreteren. Klezmer is een verzamelnaam voor Joodse, Oost-Europese, Israëlische of Jiddische muziek. We spelen meerstemmig en improviseren eventueel op Jiddische toonladders.

Het is de bedoeling dat je je muziekinstrument redelijk beheerst, noten kunnen lezen is echt noodzakelijk. Een zekere handigheid in het spelen in een groep is een vereiste.

Je raakt vertrouwd met volksmuziek en werkt aan het beheersen van bepaalde technieken als glissando spelen, scheuren enz.

Lees meer

Als er diverse instrumenten aanwezig zijn, kan deze cursus een echt klezmerensemble opleveren. Het een en ander is natuurlijk wel afhankelijk van de verhouding tussen melodieinstrumenten en begeleiding.

In de les draait het vooral om zelf doen en muziek maken. De arrangementen zijn best pittig en daar zal het accent op komen te liggen. Uitdagend? Schrijf je dan snel in!

Aanvullende informatie:

  • De lessen zijn om de week op woensdagavond.

CKE biedt diverse mogelijkheden voor samenspel en samen zingen. Er zijn tal van ensembles, orkesten en bands. Volg je wekelijkse instrumentale lessen via het lidmaatschap van de muziekschool? Dan hoort het spelen in een ensemble, orkest of band er gewoon bij, meestal gratis. Ook als je geen cursist bent van de muziekschool, kun je hieraan tegen betaling deelnemen. Deze module kost € 75 voor niet-leerlingen van CKE.