Van porselein en metaal tot sieraad

een unieke combinatie van keramiek en sieraadvormgeving
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Woensdag
Duur
6 lessen
Gestart op
25-10-2018
Prijs
€ 178,00
Materiaal
€ 15,00
Locatie
Code
54334
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
Porseleinen en metalen elementen worden samengevoegd tot een draagbaar object. De combinatie van deze inspirerende materialen zijn eindeloos. Maar ook andere materialen zoals rubber, kunststof en textiel kunnen worden toegevoegd!

Van porselein worden kralen, buisjes, hangers, broches gemaakt. Het porselein wordt eerst ingekleurd met pigmenten en oxides. Hiermee kan gemarmerd worden en kunnen patronen gemaakt worden. Decoraties kunnen ook aangebracht worden met gekleurde slib, door in het porselein te graveren en door het indrukken van structuren.

Lees meer

Het porselein wordt gebakken op hoge temperatuur en is dan mat van kleur. Ook van metalen zoals alpaca, aluminium en messing kunnen kralen, buisjes en andere eenvoudige vormen geponst, gedreven en gewalst worden met of zonder structuur, in diverse kleuren, gepatineerd, mat of glanzend.

Aanvullende informatie:

  • De docent keramiek en docent sieraadvormgeving geven afwisselend les gedurende 6 donderdagavonden.
  • De materiaal kosten voor deze korte cursus zijn inclusief klei, pigmenten en metalen.