Fotografiedag roofvogels

een unieke ervaring bij de valkenier
Leeftijd
Volwassenen
Dag
Vrijdag
Dagdeel
Ochtend
Duur
1 les
Startdatum
10-5-2019
Lestijd
09:30 - 16:00 (390 min)
Prijs
€ 109,00
Locatie
Docent
Code
54126
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)


Soms maken wij in de les foto’s of filmpjes die wij gebruiken voor onze website, social mediakanalen en/of gedrukte media. Graag ontvangen wij hiervoor uw toestemming. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan zorgen wij ervoor dat u of uw kind niet in beeld komt bij eventuele opnames. Bij openbare activiteiten of optredens kunnen wij hier helaas geen rekening mee houden.
In het voorjaar van 2019 organiseert CKE alweer voor de vierde keer de roofvogel fotodag bij een echte valkenier. Wie wel eens een roofvogeldemonstratie heeft meegemaakt, weet dat het niet meevalt om de vogels goed op de foto te krijgen. Altijd mensen die voor je gaan staan, lelijke achtergronden, fotografen die door je beeld lopen of een plek waar je alleen tegen de zon in kunt fotograferen.

Op deze dag hebben we de valkenier en de vogels voor ons alleen, op een mooie locatie met voldoende bewegingsvrijheid. Bovendien ontvang je vooraf een reader met allerlei tips over camera-instellingen en het gedrag van de vogels, zodat je goed voorbereid voor de dag komt. Het is dus geen workshop waarbij we vooraf uitgebreid bij de theorie zullen stilstaan; we gaan gewoon zo veel mogelijk fotograferen!

Docent Roberto Bogers heeft al jaren ervaring met het fotograferen van deze dieren en geeft ter plaatse de nodige tips en aanwijzingen en hij beantwoordt je vragen.

Lees meer

De fotodag vindt plaats bij Valkerij de Havikshoeve Heerenvenweg 3, Wellerlooi (Limburg). We vertrekken om 9.30 uur gezamenlijk vanuit CKE. Na de ontvangst met koffie en thee volgt een korte introductie door de valkenier en de fotografiedocent. Daarna gaan we portretten maken van de vogels. Er zijn er meer dan genoeg dus we zullen elkaar zeker niet in de weg zitten.


Na de lunch komt de grote uitdaging, namelijk het fotograferen van de vogels in volle vlucht. Sommige vogels zullen op 20 cm over je hoofd scheren, andere zullen op hoge snelheid een onvoorspelbare route nemen. Hier kun je dus laten zien wat je waard bent als fotograaf! Maar vergeet vooral niet af en toe je camera even weg te leggen en gewoon te genieten van de vogels en hun vlucht. Want door de zoeker verlies je toch een deel van de ervaring en naast mooie foto’s wil je tenslotte ook die belevenis mee naar huis nemen.

Aanvullende informatie:

  • Omdat we de valkenier tijdig moeten laten weten of deze fotodag doorgaat, is het raadzaam om je zo snel mogelijk op te geven.
  • Wellicht ten overvloede: het welzijn van de dieren en de veiligheid van onze deelnemers staan te allen tijde voorop. Gedraag je dus zoals wordt aangegeven en volg eventuele aanwijzingen van de valkenier altijd op.
  • Het is een pittige workshop, dus ervaring als fotograaf is een must.