Keyboardorkest (popband)

leer samenspelen én zelfstandig in een band te functioneren op toetsen
Leeftijd
Jongeren, Volwassenen
Dag
Woensdag
Dagdeel
Middag
Duur
30 lessen
Gestart op
20-9-2017
Lestijd
17:00 - 18:00 (60 min)
Prijs
€ 357,00
Locatie
Docent
Code
10801
Inschrijven
Deel dit met je vrienden via:

Prijs berekenen

Inschrijven

Gegevens deelnemer

Voer een geldige geboortedatum in.
Voer een geldig huisnummer in.


Bedragen tot € 200 worden doorgaans in 1 termijn geïncasseerd (eenmalige machtiging)
Bedragen vanaf € 200 worden standaard in 2 termijnen geïncasseerd (doorlopende machtiging)
Is het je droom om een band te spelen? Wil je echt goed leren samenspelen en jezelf uitdagen nog beter te worden in de band? In deze bijzondere popband (want: alleen maar keyboards) stijg je boven jezelf uit!

Tijdens de bandrepetities bereid je samen met de anderen nieuwe nummers voor en repeteer je ingestudeerde nummers. Het draait om samenspel, waarbij je leert naar jezelf en anderen te luisteren en dit vervolgens tot één geheel weet te vormen. Inspelen op elkaar dus. Zo leer je hoe je uiteindelijk zelfstandig in een band kan functioneren als toetsenist.
 

Lees meer

Het orkest speelt zeer divers repertoire, van klassieke tot poparrangementen. De sfeer is ontspannen. Ieder draagt zijn steentje bij en krijgt een taak die bij hem past. Groepssamenwerking is belangrijk, maar individuele aandacht ook. De docent zorgt voor de juiste balans tussen zelfstandig werken en hulp en aandacht waar nodig.

Voor de groep staat een zeer ervaren docent die al jaren popbands coacht en tot grote hoogte weet te brengen. Hij wil graag dat jij als speler ervaart hoe gaaf het is dat jij met jouw partij bijdraagt aan het muzikale geheel van het orkest. Je krijgt les op de muziekschool, maar het voelt alsof je echt in een band speelt. Bovendien bouw je podiumervaring op, want er wordt regelmatig toegewerkt naar optredens binnen en buiten CKE.

Aanvullende informatie:

  • Het keyboardorkest is bedoeld voor iedereen vanaf 12 jaar die zijn instrument enigszins beheerst.
  • Ben je lid van de muziekschool, dan is deelname aan popbands gratis. Niet-leerlingen van CKE betalen € 350 per jaar.
  • Er zijn popbands voor beginners en gevorderde muzikanten.
  • Meestal bestaat een band uit 4-6 personen vanwege de 'ideale' bezetting met zang, gitaar, toetsen, bas en slagwerk. Maar omdat het hier om een keyboardorkest gaat, kunnen er ook 8 mensen deelnemen. Docent Bert Doornbos ziet in deze ongewone bezetting juist een uitdaging om mooie arrangementen te maken.
  • Je repeteert wekelijks in de CKE-muziekschool aan de Pastoor Petersstraat.